Вторник , 19 Март 2024
На головну / СУСПІЛЬСТВО / У «RedHub» відкриється школа волонтерства

У «RedHub» відкриється школа волонтерства

Про старт освітньої програми оголосила керівниця молодіжного хабу Наталія Гришина на власній сторінці у фейсбуці. Учасникам розкажуть про сутність волонтерської діяльності, познайомлять із досвідом роботи за цим напрямком та навчатимуть ефективним прийомам вирішення соціальних проблем.

— У січні виповнилося три роки з моменту відкриття у Краснограді «RedHub». Саме тоді з ініціативи молоді утворилася група активістів, яка долучалася до багатьох благодійних акцій. Наприкінці минулого року ми офіційно зареєстрували молодіжну громадську організацію «Волонтерська ліга» й  налаштовані розширити команду однодумців, — розповіла Наталія Гришина. — Насамперед  орієнтовані на залучення молоді. У Краснограді мешкає чимало небайдужих юнаків і дівчат. Тож хочемо об’єднати якомога більше людей, які прагнуть допомагати іншим.

Наразі діяльність волонтерів-редхабівців переважно спрямовується на збір коштів для дітей і молоді, які мають серйозні проблеми зі здоров’ям, і турботу про тварин-безхатченків. Якщо перше завдання виконують за потребою у відповідь на звернення громадян, другим займаються постійно. Учасники молодіжного хабу збирають благодійні внески, які використовують для стерилізації, лікування та підгодівлі безпритульних котів і собак.

— У міській раді діяла програма гуманного контролю за численністю чотирилапих безхатченків. Нею передбачалося фінансування стерилізації собак. Але котів, які не мають господарів, так само багато. Тому ми вирішили взяти муркотунів під свою опіку, — пояснює Наталія Гришина. — На підтримку нашої ініціативи у центральній бібліотеці організувався клуб «Лапки, носики, хвости». Він об’єднує кількох жінок-волонтерок. Саме вони допомагають із відловом пухнастиків, також виявляють імпровізовані міні-притулки для тварин, які влаштовують містяни. Збір коштів відбувається через благодійні скриньки, а також на банківську картку. Це дозволяє оплачувати ветеринарні послуги, купувати необхідні медикаменти та корм для тварин. Фотозвіти регулярно друкуємо на сторінці групи «RedHub» у фейсбуці. Приємно, що красноградці нас активно підтримують. Вдячні також ветеринарному лікарю Віктору Воротнікову, який виконує процедуру стерилізації пухнастих пацієнтів зі значною знижкою.

За словами Наталії Гришиної, зараз редхабівці трудяться над спорудженням двоповерхового будиночка для безпритульних котів. Необхідні матеріали теж  придбали благодійним коштом. Невдовзі ми зможемо побачити його в одному з куточків Краснограда. Та це буде інша розповідь.

Щодо участі у школі волонтерства, то охочі можуть зв’язатися з організаторами у групі «RedHub» у фейсбуці   або напряму поспілкуватися телефоном з головою «Волонтерської ліги» Дар’єю Волобуєвою – т. 050-631-29-44.

Фото з архіву

Про нас admin

Перевірте також

Харків атакували ворожі ракети і шахеди

Про ситуацію на Харківщині на 31 грудня розповів начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page