Среда , 1 Май 2024
На головну / НОВИНИ / Місто / Робота для ВПО: ти потрібен

Робота для ВПО: ти потрібен

У вересні цього року стартувала Всеукраїнська інформаційна кампанія «Робота для ВПО: ти потрібен», метою якої є допомога внутрішньо переміщеним особам працевлаштуватися та інтегруватися в нових умовах. Ініційована кампанія Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України і триватиме упродовж вересня — жовтня 2023.

Результатом передбачається посилення комунікації між Державною службою зайнятості, органами влади та місцевого самоврядування, іншими інституціями, які опікуються внутрішньо переміщеними громадянами, заради ефективної інтеграції ВПО у громади, створення нових робочих місць для їхнього працевлаштування, стимулювання незайнятих громадян до пошуку роботи, а головне — підвищити рівень обізнаності ВПО про реалізацію активних програм сприяння зайнятості населення. У межах цієї інформаційної кампанії організовані заходи з інформування внутрішньо переміщених осіб про послуги служби зайнятості. Також ведеться системна робота з роботодавцями щодо важливості надання та створення робочих місць для працевлаштування ВПО, зокрема із застосуванням державних програм, спрямованих на покращання ринку праці та підтримку бізнесу, як-от надання роботодавцю компенсації на оплату праці працевлаштованих внутрішньо переміщених осіб.

Служба зайнятості надає переселенцям широкий спектр соціальних послуг з урахуванням їхніх можливостей, інтересів та професійного досвіду, зокрема:

— індивідуальне планування працевлаштування;

— пошук підходящої роботи та сприяння у працевлаштуванні;

— професійне навчання та надання ваучерів;

—  надання грантів для створення або розвитку власної справи.

Докладніше про основні програми та послуги служби зайнятості для ВПО можна ознайомитися за посиланням:

https://www.dcz.gov.ua/novyna/poslugy-dlya-vpo-vid-sluzhby-zaynyatosti  

Сьогодні служба зайнятості готова оперативно забезпечити внутрішньо переміщених осіб усіма необхідними послугами за допомогою соціальних мереж та електронних засобів комунікацій. Консультацію фахівців можна отримати через telegram-канал онлайн підтримки Харківської обласної служби зайнятості https://t.me/KharkivOCZ

Інформацію щодо послуг служби зайнятості нададуть фахівці Красноградської філії Харківського обласного центру зайнятості           тел. (057) 765 30 85

або за адресою:  м. Красноград, вул. Соборна, 81-А.

Про нас Касьянова Світлана

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page