Пятница , 26 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Житло до Нового року

Житло до Нового року

Дві родини-переселенців, які мешкають на території Наталинської громади, отримали такий подарунок напередодні свята. Ключі від помешкань сім’ям Розінкових та Шляхтич 29 грудня вручила Наталинський сільський голова, віце-президент Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області Олена Третяк.

Придбання цих осель стало можливим завдяки участі Наталинської громади у проєкті Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Наталинська сільська рада подала заявку до відомства щодо придбання соціального житла  для двох сімей з числа внутрішньо переміщених осіб і отримала необхідну підтримку. Частка фінансування з державного бюджету для закупівлі тимчасового житла склала 70 %, решту —  30% від загальної суми додали з сільської скарбниці. Донедавна сім’ї мешкали в будинках, які винаймали.

Тепер родина Розінкових із двома дітьми оселиться в трикімнатній квартирі в селі Наталиному. Сім’я Шляхтич житиме у будинку в селі Лукашівка. Пані Тетяна та її чоловік Володимир виховують чотирьох дітей. Обидва помешкання мають всі необхідні зручності та повністю готові до переїзду.

Як повідомили у відділі соціального захисту населення Наталинської сільської ради, наразі в громаді ще дві сім’ї переселенців із дітьми  потребують квартир. Тож у сільраді знову планують подавати заявку до профільного міністерства для участі в  подібному проєкті.

Фото з архіву Наталинської громади

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page