Пятница , 26 Апрель 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / Відзавтра на всій території України діятиме «жовтий» рівень епідемічної небезпеки

Відзавтра на всій території України діятиме «жовтий» рівень епідемічної небезпеки

Його запровадять  23 вересня з 00.00 годин. Таке рішення напередодні ухвалила Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, — інформує Міністерство охорони здоров’я України. У межах цього рівня є низка заборон.

Зокрема, забороняється проведення масових заходів за участю більш як однієї особи на 4 кв. м. площі будівлі або території, заповненість кінозалів та залів інших закладів культури понад 50% місць, заповненість спортзалів і фітнес-центрів не більше ніж 1 особа на 10 кв. метрів тощо.

Водночас вимоги до жовтого рівня будуть пом’якшеними для тих закладів, де понад 80 % персоналу  та 100% відвідувачів, крім осіб до 18 років, щеплені однією чи двома дозами вакцини проти коронавірус та мають відповідні підтвердження.

Також дозволяється робота в штатному режимі закладів освіти , де жовті або зелені COVID-сертифікати мають понад 80% працівників.

Обов’язковою для всіх залишається вимога носіння захисних масок у громадських місцях і транспорті, а також дотримання соціальної дистанції в 1,5 метри.

Рішення про запровадження в Україні «жовтого2» рівня епідемічної небезпеки у зв’язку з погіршенням ситуації в державі щодо поширення захворюваності коронавірусом. Як ми повідомляли раніше, на Красноградщині такоє спостерігається збільшення захворюваності на COVID-19.

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page