Вторник , 19 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Місто / Безпритульні тварини: за проблему взялися волонтери

Безпритульні тварини: за проблему взялися волонтери

Тема чотирилапих безхатченків нині досить актуальна для Краснограда: одні небайдужі містяни їх підгодовують, інші переймаються агресивною поведінкою тварин. Є ще  категорія співвітчизників — ті, хто усвідомлюють проблему і щодня докладають зусиль, аби її розв’язати. Отож сьогодні йтиметься саме про них — активістів громадської спілки «Волонтерська Ліга».

Варто зауважити, що це молода організація — як за терміном створення, так і за складом. Заснували її юні волонтерки молодіжного хабу «RedHub», що при бібліотеці. Свою діяльність дівчата розпочали з допомоги тяжко хворим людям, а також безпритульним тваринам. Протягом минулих трьох років «Волонтерська Ліга» зібрала на лікування недужих із декількох сімей майже півмільйона гривень. Окрім цього, юнки регулярно підгодовують хвостатих безхатьків, знаходячи господарів для кошенят і цуценят. Минулої зими волонтери виготовили і встановили двоповерховий будиночок для безпритульних кішечок.

Водночас при бібліотеці успішно діє клуб «Лапки, носики, хвости». Тут працюють жінки, котрим також не байдужа доля тварин, що опинилися без догляду людини. Зоозахисниці займаються біостерилізацією кішок. За рік функціонування клубу через турботливі руки цих пані пройшло із пів сотні кицьок. А ще вони допомагають зі стерилізацією домашніх тварин пенсіонерам, малозабезпеченим, внутрішньо переміщеним особам та інше.

Цього року вирішено об’єднати зусилля навколо цих двох ініціатив, адже обидві працювали на спільний результат — зменшити кількість безпритульних тварин на території міської громади. Оновлена волонтерська організація розробила стратегію діяльності й відкрила рахунок для прийому благодійних внесків. Відтак розширився і спектр послуг: пошук власників загублених тварин; пошук тварин, яких загубив власник; пошук власників для покинутих тварин (прилаштування); виявлення і облік тварин жіночої статі, які потенційно можуть розмножуватися, сприяння у проведенні операції з біостерилізації; виявлення та облік тварин, що опинились у складних життєвих обставинах, і тих, кому потрібна невідкладна ветеринарна допомога, сприяння у лікуванні; виявлення та облік осіб, що підгодовують безпритульних тварин, а також утримують у себе вдома чотирилапих безхатченків (соціальні опікуни), проведення компенсації витрат їм на харчування; проведення роз’яснювальної роботи серед населення щодо необхідності проведення стерилізації домашніх тварин за рахунок власників, про поводження з безпритульними тваринами, що готові до нападу або агресивної поведінки, про відповідальність, передбачену законодавством, за жорстоке поводження з тваринами; популяризація гуманного ставлення до тварин серед учнівської та студентської молоді.

Зараз ГО «Волонтерська Ліга» працює над проєктом, спрямованим на неформальну освіту активістів з тематики благодійної та волонтерської активності за підтримки Британської ради в Україні. Результатом його має стати акція «Прилаштуй100». У її рамках планується знайти нові сім’ї для сотні безпритульних котів і собак різного віку.

Редакція газети ретельно слідкуватиме за ініціативою та висвітлюватиме її на своїх ресурсах.

А для тих, хто хоче долучитися до корисної справи і допомогти зоозахисникам реалізувати все заплановане, — розміщуємо реквізити для сплати благодійних внесків:

рахунок UA223515330000026000052188052

код ЄДРПОУ 44013140,

МФО 351533,

АТ КБ «ПРИВАТБАНК»

Або поповнення картки ПриватБанк 5169330523138870

Про нас Касьянова Світлана

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page