Вторник , 19 Март 2024
На головну / НОВИНИ / При районній раді діятиме «Віче Красноградщини»

При районній раді діятиме «Віче Красноградщини»

На позачерговій сесії райради, 24 травня, оголосили про намір створити відповідний колегіально консультативно-дорадчий орган. Депутати ухвалили  положення про громадську раду «Віче Красноградщини», а також бланк електронного бюлетеня рейтингового голосування за кандидатів, які увійдуть до її складу.

«За» проголосувало 20 народних обранців із 21 присутніх на сесії, утримався один — Олександр Малишев.

Членами «Віча» можуть стати повнолітні жителі  населених пунктів краю, представники інститутів громадянського суспільства. Найвищим керівним органом громадської ради будуть збори. Вони проводитимуться не рідше, ніж раз у квартал, або за ініціативою третини учасників дорадчого органу.

Під час таких засідань розглядатимуться різні проблемні питання, висловлюватимуться зауваження та пропозиції  щодо прийняття рішень районною радою тощо. Таким чином населення зможе брати безпосередню участь у формуванні та реалізації регіональної та місцевої політики.

У ході сесії народні обранці затвердили склад комісії з обробки результатів відбору претендентів до  «Віче Красноградщини». Так, головою комісії обрали депутата райради Володимира Захарова. До неї також увійшли члени депутатського корпусу Григорій Кашуба та Олександр Домнич, керуючий справами виконавчого апарату районної ради Костянтин Фролов і головний спеціаліст-юрисконсульт відділу з питань комунальної власності виконавчого апарату райради Анастасія Єніна.

Про нас Лаптєва Наталія

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page