Вторник , 19 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Опалювальний сезон: погода відтерміновує його початок

Опалювальний сезон: погода відтерміновує його початок

Орієнтовна дата централізованої подачі тепла до помешкань 15 жовтня. Однак цьогоріч процес помітно затягнувся. Чому? Ситуацію прокоментувало Красноградське підприємство теплових мереж.

Тепловики посилаються на урядові документи. Зокрема, Поставу Кабінету міністрів України № 630 від 21.07 2005 року. Відповідно до неї рішення про початок і закінчення опалювального сезону приймається виконавчими органами сільських, селищних і міських рад або місцевими державними адміністраціями в  залежності від кліматичних умов згідно з будівельними нормами і правилами, вимогами технічної експлуатації, нормами санітарного законодавства та іншими нормативними актами.

Також урядовою постановою №151 від 17.02 2010 р. визначено, що опалювальний сезон повинен стартувати, якщо середньодобова температура атмосферного повітря протягом трьох діб не перевищує + 8 ° С.

Нинішній жовтень порадував українців аномально теплою погодою. Водночас дозволив комунальникам зекономити блакитне паливо.

— До кінця місяця не плануємо розпочинати в районі опалювальний сезон. Досі не використали жодного кубометра газу для обігріву об’єктів житлового фонду та соціальної сфери, — розповів кореспонденту видання директор тепломережі Олександр Сидоренко. — Відновити теплопостачання до осель красноградців, медичних і освітніх закладів та інших установ маємо намір не раніше першого або навіть четвертого листопада. Процес відбуватиметься поетапно. Та остаточна дата пуску тепла залежатиме від погодних умов.

Олександр Сидоренко зауважив, що котельні майже на сто відсотків готові до запуску. Лише на трьох із них, які обігрівають Лукашівський НВК, Зорянський ЗЗСО І-ІІ ступенів і районну лікарню, є проблеми з обліком газу. Проте вони вирішуються й не вплинуть на старт опалювального сезону.

Отже, як тільки температура за вікном опуститься до критичних + 8 ° С й протримається на цій позначці щонайменше три доби, всередині багатоквартирних будинків, школах, дитсадках і лікарнях нарешті потеплішає.

Про нас Лаптєва Наталія

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page