Четверг , 18 Апрель 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / Нове обладнання для проведення аналізів з’явиться в амбулаторії мікрорайону 3

Нове обладнання для проведення аналізів з’явиться в амбулаторії мікрорайону 3

Про це кореспонденту видання повідомила керівник КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Красноградського району» Ганна Васенко. Таке стало можливим завдяки перемозі міської ради в конкурсі міні-грантів на проекти, спрямовані на розвиток первинної ланки медицини в громадах Харківщини. Детальніше про участь у цій ініціативі запитали у відділі соціально-економічного розвитку та підприємництва міськради.

— Цей конкурс є частиною проекту «Ефективна первинна медицина в громаді», який реалізується в рамках програми «Підтримка громадянського суспільства, місцевих влад та прав людини в Україні» та фінансується Європейським Союзом, — пояснила начальник відділу Ірина Пікалова. – Він проводився серед Центрів первинної медико-санітарної допомоги, а також органів місцевого самоврядування, на території яких  діють відповідні медичні установи. Долучитися до конкурсу мерії запропонували з обласної ради. Перший етап стартував наприкінці березня і тривав до 12 травня. Ми подали заявку на участь у проекті й виграли грант у сумі 300 тисяч гривень.

Дев’яносто відсотків із цієї суми профінансують через посередництво обласного бюджету, решту  виділить місцева скарбниця. Цим коштом планується придбати автоматизований гематологічний аналізатор, який перевірятиме клітини крові за 22 показниками. Також напівавтоматичний біохімічний аналізатор, що визначатиме концентрацію біохімічних речовин крові за 20 показниками та аналізатор сечі на 14 різних параметрів.

Термін реалізації проекту з червня до листопада 2019-го року включно.

Як уточнила головний лікар КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Красноградського району» Ганна Васенко, нове обладнання планують встановити в амбулаторії загальної практики сімейної медицини, розташованої в будинку № 9  мікрорайону 3. Однак користуватися ним безоплатно зможуть пацієнти з усіх населених пунктів Красноградщини.

Наразі триває підготовка до проведення тендерної  процедури для закупівлі медичного устаткування.

Про нас Лаптєва Наталія

Перевірте також

Красноградські медики отримали автівку швидкої медичної допомоги

Сьогодні Красноградському відділенню екстреної (невідкладної) медичної допомоги начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов передав …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page