Пятница , 19 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Надзвичайні події / На Красноградщині правоохоронці затримали водіїв-п’яниць

На Красноградщині правоохоронці затримали водіїв-п’яниць

За минулу добу полісмени зафіксували чотири факти керування транспортними засобами в нетверезому стані. Такі випадки патрульні виявили в селах Зоряному, Тереховому та місті Краснограді. Один із порушників був за кермом таксі.

Протиправні дії керманичів підлягають адміністративній відповідальності за статею 130 КУпАП (керування транспортним засобом особою,що перебуває в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння).  Подальшу долю  водіїв вирішить суд.

Правоохоронці нагадують, що за перебування за кермом  у стані алкогольного, наркотичного сп’яніння, за передачу керування особі, яка перебуває в подібному стані, а також за відмову водія від проходження відповідного огляду законодавство передбачає  штраф у розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (10200 гривень) з позбавленням права керувати транспортними засобами терміном один рік.
За повторне  вчинення правопорушення упродовж року сума штрафу збільшується до однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (20400 гривень) з позбавленням права керування на  три роки.
На водіїв, які двічі протягом року піддавалися адміністративному стягненню за керування транспортними засобами у стані сп’яніння, очікує штраф у розмірі двох тисяч чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (40800 гривень) з позбавленням права керування на строк десять років із оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.
Згідно із законом , штрафу не уникнути також  водіям, які після  ДТП вживали алкоголь, наркотики чи  лікарські препарати, виготовлені на їхній основі (крім тих, що входять до офіційно затвердженого складу аптечки або призначені медичним працівником). Або вчинили таке після того, якполісмени зупинили  транспортний засіб  до проведення уповноваженою особою медичного огляду з метою встановлення стану сп’яніння чи до прийняття рішення про звільнення від проведення такого огляду. У такому випадку штрафні санкції сягають однієї  тисячі двохсот неоподаткованих мінімумів громадян або 20400 гривень. Також передбачений адміністративний арешт на п’ятнадцять діб із позбавленням права сідати за кермо упродовж трьох років.

Фото: Красноградський районний відділ поліції

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page