Суббота , 20 Апрель 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / На Красноградщині не зареєстровано жодного випадку інфікування COVID-19

На Красноградщині не зареєстровано жодного випадку інфікування COVID-19

Таку інформацію станом на 2 квітня кореспондентці видання повідомила виконуюча обов’язки директора КНП «Красноградська  центральна районна лікарня» Віра Горбович.

— На лікуванні в інфекційному відділенні ЦРЛ наразі перебувають 28 хворих різного віку,  — зазначила фахівець. — Це пацієнти з кишковими інфекціями, ангінами, бронхітами, ларингітами, пневмоніями,гострими респіраторно-вірусними  інфекціями та іншими захворюваннями, але коронавірусу серед них немає.

Віра Горбович зауважила, що пік захворюваності на ГРВІ в районі припав на січень-лютий. Наразі він на середньому рівні, характерному для весняного сезону. Основна причина госпіталізації у більшості пацієнтів викликана тривалим самолікуванням, коли хвороба перейшла в тяжку форму. Тож при перших симптомах недуги лікарка наполегливо радить  жителям Красноградщини  не зволікати, а терміново звертатися за допомогою до медиків.

Нагадаємо, Красноградська ЦРЛ є одним із опорних медичних закладів у області, призначених для госпіталізації хворих із коронавірусом. Для таких пацієнтів у лікарні передбачили 30 ліжко-місць: 10 для дітей і 20  для дорослих. За необхідності можуть розгорнути додатково ще 72. У розпорядженні медиків є шість апаратів штучної вентиляції легень середнього класу та три кисневі концентратори для допомоги хворим у тяжкому стані. На період карантину в інфекційному відділенні діють два пости медичних сестер.  Пацієнтами опікуються лікар-інфекціоніст і педіатр. У приміщенні є окремий санпропускник для прийому хворих із Сovid-19, яких розміщатимуть у палатах на першому поверсі будівлі. Також передбачили окрему кімнату для цілодобового чергування поліції для забезпечення правопорядку. У штаті лікарні вісім анастезіологів, четверо терапевтів, троє кардіологів, семеро хірургів, п’ятеро лікарів-лаборантів,а також інших вузьких спеціалістів. У випадку масового напливу пацієнтів із коронавірусом задіяні будуть всі.

Наразі ЦРЛ працює в штатному режимі. Ситуація контрольована, тож у населення немає причин для паніки. Раніше, районна лікарня  замовила 20 тестів для діагностики коронавірусу. Їхнього надходження,а також державної централізованої поставки тестових систем очікують ближчим часом.

Віра Горбович закликала краян не хвилюватися та послуговуватися інформацією щодо поширення коронавірусу лише з офіційних і перевірених джерел, зокрема, МОЗ України та профільного департаменту Харківської облдержадміністрації.

 

 

 

 

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page