Вторник , 16 Июль 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / На Красноградщині триває перший тур вакцинації від коронавірусу

На Красноградщині триває перший тур вакцинації від коронавірусу

На цьому етапі профілактичним щепленнням підлягають медичні працівники, які безпосередньо працюють з ковідними пацієнтами у стаціонарі. Також фахівці екстреної медичної допомоги, які доправляють хворих для госпіталізації та лаборанти, що проводять забір біологічного матеріалу у пацієнтів із підозрою на COVID-19 та відповідні дослідження. На 19 березня провакцинували більше 20 медиків місцевих закладів охорони здоров’я, — повідомили в КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Красноградського району».

— Щеплення проводить мобільна бригада, яка складається з лікаря, медичної сестри та водія. Вона  працює на виїзді  щодня з 08.00 до 16.00 згідно зі встановленим графіком, — пояснила в. о. керівника Центру Руслана Равлюк. —Для вакцинації використовується препарат CoviShield. Раніше  Красноград отримав 300 доз цієї вакцини.

За словами лікарки, наразі  чимало красноградців звертаються до закладів охорони здоров’я з проханням зробити щеплення від COVID-19. Однак цей процес відбувається за чітко визначеним планом, якого медики зобов’язані дотримуватися. Зокрема,  у другому турі вакцинації планується прищепити медичних працівників первинної медицини та інших закладів охорони здоров’я, фахівців соціальних служб і громадян, яким виповнилося більше 80 років. Імунізація проводитиметься у пунктах щеплення.

Тож громадян просять з розумінням ставитися до ситуації. Поступово профілактичними щепленням від коронавірусу будуть охоплені всі категорії населення.

Про нас admin

Перевірте також

Ще один рейс із Краснограда до Харкова

Із 12 квітня у пасажирів буде додаткова можливість дістатися до обласного центра. Запроваджується ще один …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page