Суббота , 20 Апрель 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / Перша партія вакцини від коронавірусу прибула до Краснограда

Перша партія вакцини від коронавірусу прибула до Краснограда

Минулого четверга, 4 березня, до міста доправили 300 доз медичного препарату  CoviShield, призначеного для імунізації громадян від коронавірусної інфекції.

— Наразі заплановано два тури профілактичних щеплень. Перший — проведуть медичним працівникам, які трудяться у стаціонарі з ковідними пацієнтами, всім працівникам лабораторій, які роблять дослідження на коронавірусну хворобу, всім працівникам екстреної медичної допомоги, у тому числі водіям, людям, які перебувають у спеціалізованих закладах (інтернатах, будинках для осіб похилого віку, тощо), працівникам спеціалізованих закладів (інтернатів, будинків для осіб похилого віку, тощо). У другому турі вакцинуватимуть  всіх працівників первинної медичної допомоги та інших закладів охорони здоров’я, які не надають стаціонарну допомогу хворим на коронавірусну хворобу, трудівникам системи громадського здоров’я, людям віком від 80 років, соціальним працівникам та іншим фахівцям соціальної сфери,  — розповіла в.о. директора КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Красноградського району» Руслана Равлюк.

За словами співрозмовниці, першу хвилю імунізації проводитимуть мобільні бригади. У Краснограді вона вже сформована. До її складу увійшли два лікаря первинної медицини, три медичних сестри і водій. Наразі фахівці проходять відповідне навчання. Після цього укладуть договір на пакет вакцинації проти COVID-19  із Національною службою здоров’я України. Планується, що на Красноградщині вакцинація від корона вірусної інфекції розпочнеться наприкінці нинішнього на початку наступного тижня.

Другий тур вакцинації відбуватиметься у пунктах щеплення. Вони діятимуть в усіх амбулаторіях загальної практики сімейної медицини. Нині на території Красноградської міської та Наталинської сільської територіальних громад таких пунктів дванадцять. Десять із них розташовані в сільській місцевості, ще по одному на другому поверсі поліклінічного відділення центральної районної лікарні та  в міській  амбулаторії на мікрорайоні 3.

Нагадаємо, виробником вакцини CoviShield є індійська компанія Serum Institute за ліцензією AstraZeneca. Цей препарат  ще називають Оксфордською вакциною. Її розробили спільно Оксфордський університет і британсько-шведська фармацевтична компанія AstraZeneca.

Торік AstraZeneca уклала угоду з Індійським інститутом сироваток Serum Institute of India на виробництво своєї вакцини від ковіду. Serum Institute — один зі світових лідерів з виробництва вакцин. AstraZeneca отримала локальну назву CoviShield.

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page