Пятница , 19 Апрель 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / СOVID-19: статистика Красноградського району на 29 вересня

СOVID-19: статистика Красноградського району на 29 вересня

Відучора нових випадків коронавірусу  не зареєстровано. Також немає одужань та летального перебігу хвороби — поінформували в центральній районній лікарні. У реанімації залишається один пацієнт, інші у відділеннях, призначених для прийому хворих із СOVID-19.

Натоміть збільшилася кількість красноградців із позитивним ПЛР-тестом на коронавірус, які перебувають на амбулаторному лікуванні. Тепер такого режиму дотримуються 28 земляків і ця цифра упродовж дня може змінитися.

— На амбулаторне лікування після стаціонару потрапляють хворі на COVID-19, у яких стабілізувалося самопочуття, проте повторне лабораторне дослідження на коронавірус методом полімеразно ланцюгової реакції є позитивним, — пояснила в.о. керівника КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Красноградського району» Руслана Равлюк. —  Частина пацієнтів із легким перебігом захворювання. Також громадяни, які самостійно робили ПЛР-тест, вони не мають симтомів захворювання, але аналіз показав позитивний результат.

Руслана Равлюк зауважила, що згідно з новим наказом МОЗ України № 2116 від 18 вересня нинішнього року змінено протокол надання медичної допомоги пацієнтам із коронавірусом. Відповідно до цього документа, особам, які контактували з хворим, але не мають ознак захворювання, ПЛР-досліджнення не проводиться. Ця норма стосується як дорослих, так і дітей. Однак такий  аналіз вони можуть зробити за власною ініціативою. 

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page