Суббота , 30 Март 2024
На головну / СУСПІЛЬСТВО / Профорієнтаційний клуб «Орієнтир» засідав онлайн

Профорієнтаційний клуб «Орієнтир» засідав онлайн

З дев’ятикласниками навчально-виховного комплексу № 3 на тему «Вибір професії або задача з багатьма невідомими» спілкувалася начальник відділу активної підтримки безробітних Красноградської районної філії Харківського обласного центру зайнятості  Людмила Гнатенко.

Фахівець розповіла учасникам засідання про основні помилки у обранні спеціальності. Також пояснила, як із врахуванням власних інтересів і здібностей  можна визначитися з цим вибором за формулою «Хочу — Можу-Треба».   

Людмила Гнатенко проводить заняття з учасниками клубу «Орієнтир»

— Клуб «Орієнтир» діє на базі НВК № 3 другий рік поспіль. Він об’єднує учнів дев’ятих класів. Ми намагаємося навчити дітей свідомо ставитися до вибору професійного майбутнього, прислухатися до себе, враховувати уподобання та нахили, — говорить Людмила Гнатенко. — Графік зустрічей  був спланований заздалегідь. Через карантинні обмеження вони відбуваються дистанційно.

Під час засідань значна увага приділяється знайомству юнаків і дівчат із попитом на спеціалістів на місцевому та регіональному ринках праці. Нині найзатребуванішими є представники робітничих спеціальностей. Зокрема, на Красноградщині актуальними є вакансії водіїв і трактористів, продавців продовольчих і непродовольчих товарів, кухарів, слюсарів-ремонтників, сантехників тощо.

Для певності у виборі майбутнього фаху охочі можуть пройти  тестування на онлайн-платформі з профорієнтації та побудови кар’єри Державної служби зайнятості «Моя професія: консультаційна мережа».

 

Фото з архіву Красноградської районної філії Харківського обласного центру зайнятості 

Про нас admin

Перевірте також

Харків атакували ворожі ракети і шахеди

Про ситуацію на Харківщині на 31 грудня розповів начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page