Пятница , 29 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Дев’ять адмінпротоколів за порушення карантину: підсумок вихідних у Краснограді

Дев’ять адмінпротоколів за порушення карантину: підсумок вихідних у Краснограді

Таким є результат рейдів, які  місцеві правоохоронці  провели 21-22 листопада на території міста та району, — поінформував Красноградський відділ поліції на офіційній сторінці у фейсбуці. Порушниками виявилися приватні підприємці. Попри зауваження торговельні точки, які їм належать, працювали всупереч вимогам законодавства щодо карантину вихідного дня.

Згідно з ч. 1 ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення відтепер їм доведеться сплатити штраф. Санкція статті передбачає накладання штрафних санцій  на громадян у розмірі від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів  і на посадових осіб — від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів.

Нагадаємо, відповідно до постанови уряду від 13.11.2020 року №1100 з 00:00 14 листопада в Україні введений карантин вихідного дня. Його попередній термін розрахований на наступні три вікенди. У цей період забороняється приймати відвідувачів: суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо),  у ТРЦ та в інших закладах розважальної діяльності, спортивних залах, фітнес-центрах, басейнах, крім того заборонено діяльність закладів культури і проведення культурних масових заходів.

Також з 21 листопада почали діяти нові правила за порушення карантину. Згідно із ухваленим Законом України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)», перебування у громадських будинках, спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема — респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, тягне за собою накладення штрафу від 170 до 255 гривень.

Відповідно до нововведень, полісмени уповноважені не лише складати адміністративні протоколи за порушення карантину, а й на місці виносити рішення стосовно фізичних осіб, котрі перебувають у громадських будівлях чи транспорті без вдягнутих засобів захисту. Однак насамперед правоохоронці повинні  діяти превентивно. Тобто спершу зробити зауваження, а  у випадку  відмови документуватимуть дії правопорушника.

Фото: Поліція Красноградщини 

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page