Пятница , 29 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Опалювальний сезон в районі продовжується

Опалювальний сезон в районі продовжується

Безсніжна й аномально тепла зима-2019/2020 неодноразово змушувала говорити про можливе припинення централізованого теплопостачання раніше звичних термінів. Але березень нагадав, що весна теж може бути холодною. Тож про завершення опалювального сезону на Красноградщині поки не йдеться.

— Жодних розпоряджень про зупинку подачі тепла ми не отримували, — запевнив директор Красноградського підприємства теплових мереж Олександр Сидоренко.  — Житловий фонд та частина об’єктів соціальної сфери обігрівається, температурний режим витримується. Якщо  зовнішнє повітря прогрівається до + 10°C  і вище, котельні призупиняють роботу, після зниження температури їх знову запускають.

За зверненням відділу освіти райдержадміністрації на період карантину припинилося теплопостачання до шкіл і дитсадків, які йому підпорядковуються. Тим часом до закладів освіти міської ради тепло надходить. Працівники, які обслуговують котельні, що тимчасово зупинилися, згідно із законодавством отримують дві третини заробітної плати. Натомість всі слюсарі на робочих місцях.

Карантин вніс корективи в роботу тепловиків. Як майже скрізь, доступ всередину адміністративної будівлі тепломережі обмежений. Відвідувачів приймають по одному  і лише у крайніх випадках, наприклад, для підписання угод. Спілкування з клієнтами відбувається через “віконце”.  Працівники “озброїлися” масками, гумовими рукавичками та антисептиками. Додалося справ й у прибиральниці. Вологе прибирання з дезинфектором кілька разів на день — тепер норма.

Але підприємство не припиняє претензійну діяльність. Лише в нинішньому місяці до суду направили майже 50 позовів на злісних неплатників послуги теплопостачання.

— Рівень розрахунків у березні буде визначений наприкінці місяця, тому поки зарано робити висновки, — зазначив Олександр Сидоренко. — Платіжки за використане тепло споживачі отримають у першій половині квітня.

Керівник ПТМ нагадав, що в разі місячної заборгованості субсидіантам припиняється виплата допомоги. У боржників, які портапили в поле зору суду, блокуються всі рахунки. Доступ до них відновлюється тільки після проведення реструктуризації боргу та початку проплат. Якщо умови договору про сплату заборгованості частинами порушуються впродовж місяця, вся процедура розпочинається знову.

Отже, з оплатою краще не зволікати.

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page