Четверг , 25 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Незакодоване супутникове телебачення повертається

Незакодоване супутникове телебачення повертається

До 16 березня нинішнього року відбудеться запуск незакодованих  супутникових міжнародних версій популярних національних телеканалів. Про це  28 лютого домовилися представники провідних українських медіагруп під час зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським, — інформує пресслужба глави держави.

Така необхідність виникла задля побудови стратегічного захисту інформаціїної безпеки України. Через кодування сигналу не всі жителі держави можуть вільно переглядати понад 20 головних телеканалів. Відтак для багатьох альтернативою стало російське телебачення. Особливо це стосується регіону вздовж контактної лінії та тимчасово окупованих територій.

Для комплексного вирішення проблеми з доступом українців до інформації Президент також запропонував провайдеру ефірного цифрового телебачення «ЗЕОНБУД» до 4 березня 2020 року вжити заходів для зміни модуляції сигналу. Це розширить покриття цифровим телебаченням на території держави та полегшить доступ населення до телемовлення. Крім того,  «ЗЕОНБУД» до 1 травня 2020-го має забезпечити встановлення цифрових передавачів у 47 населених пунктах України відповідно до раніше взятих зобов’язань. Оператор «цифри» повинен модернізувати наявні антенно-фідерні системи для всіх прикордонних територій.

Своєю чергою оператори супутникового мовлення Xtra TV та Viasat мають розробити соціальні пакети супутникового телебачення з мінімальною абонплатою для соціально незахищених верств населення. Тоді ці громадяни зможуть  переглядати закодовані телеканали, — йдеться повідомленні.

Для координації зусиль медіагруп щодо боротьби з порушеннями авторського права учасники зустрічі вирішили залучити Раду національної безпеки і оборони України.

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page