Четверг , 28 Март 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / Понад двісті хворих і п’ять летальних випадків

Понад двісті хворих і п’ять летальних випадків

Міністерство охорони здоров’я України на офіційній сторінці відомства у фейсбук повідомило, що на 10.00  27 березня в Україні зафіксовано 218 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. У тому числі 5 летальних та чотири пацієнти одужали. За добу вірус виявили  у 62-х співвітчизників. Всього з початку 2020 року надійшло 1401 повідомлення про підозру на COVID-19. Харківщини немає в списку областей, де був виявлений вірус.

Водночас на Красноградщині, за даними медиків, ситуація з поширенням гострої респіраторно-вірусної інфекції іде на спад,випадків коронавірусу немає.

— Рівень захворюваності на ГРВІ в районі зменшився втричі, епідемічний поріг не перевищений, — розповіла кореспонденту видання директор КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Красноградського району» Ганна Васенко. 

Лікарка відзначила, що позитивну роль у стриманні розповсюдження інфекції відіграє карантин. Діти та студенти не відвідують навчальні заклади. Доступ до підприємств, установ і організацій обмежений,транспортне сполучення також. Чимало робітників працюють дистанційно. Відтак ризики інфікування значно зменшені. 

За словами в.о. директора КНП «Красноградська центральна районна лікарня» Віри Горбович, кількість хворих на ГРВІ наразі не первищує середній показник, характерний для весняного сезону.

— Випадків коронавірусу немає, експрес-тести на грип типу «А» та «B», які проводилися пацієнтам із підозрою на такі захворювання, не підтвердилися, — зазначила фахівець. -Водночас в інфекційному, терапевтичному та реанімаційному відділеннях лікарні знаходиться чимало хворих із пневмонією. Хворіють як діти, так і дорослі.

Тож у випадку симптомів ГРВІ або застуди Віра Горбович наполегливо радить красноградцям не займатися самолікуванням, а терміново телефонувати до сімейного лікаря. Спеціаліст визначиться з подальшим планом дій: запропонує пройти лабораторні дослідження, призначить амбулаторне лікування чи порадить госпіталізацію. 

Медики також нагадують про необхідність самоізоляції, а також дотримання правил гігієни. Необхідно частіше мити з милом  та дезинфікувати антисептиком руки, регулярно провітрювати приміщення, по-можливості залишатися вдома. 

 

 

 

 

 

 

 

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page