Пятница , 19 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Уроки-онлайн, дистанційна атестація педагогів і навчальний рік до першого липня

Уроки-онлайн, дистанційна атестація педагогів і навчальний рік до першого липня

Карантин, спричинений пандемією COVID-19, майже повністю змінив організацію освітнього  процесу в навчальних закладах України різного рівня. Про зміни, які стосуються учнів і педагогів місцевих шкіл, розповіла начальник відділу освіти Красноградської райдержадміністрації Антоніна Турова.  

— Двадцять шостого березня з освітянами спілкувалася онлайн т.в.о. міністра освіти і науки України Любомира Мандзій. Під час конференції були озвучені приблизні терміни, у які планується провести основні етапи завершення навчального року 2019/2020, — сказала співрозмониця. — Відомо, що у 4-х і 9-х класах скасують державну підсумкову атестацію, також відмінили ІV етап Всеукраїнських учнівських олімпіад. Пробне ЗНО переноситься на травень, основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання відбудеться в один із літніх місяців, але точних дат поки немає. Навчальний рік передбачають подовжити до 1 липня.

Випусних вечорів у звичному форматі, напевно, також не буде. Документи про здобуття повної загальної середньої освіти випускникам скоріше за все вручатимуть за зачиненими дверима у кожному навчальному закладі окремо.

За попередньою інформацією, вступна капманія до першого курсу закладів вищої освіти відбудеться всередині жовтня.

— Атестація вчителів проводитиметься дистанційно. На Красноградщині підтвердження чи підвіщення кваліфікаційного рівня потребують майже сорок освітян, — повідомила Антоніна Турова.

За словами керівниці відділу освіти КРДА, згідно з Кодексом законів про працю України, оплата роботи педагогічних працівників за виключеннням сумісників здійснюватиметься на рівні середньої зарплати педагогів.

— Дистанційним навчанням у районі наразі охоплені школярі всіх вікових категорій, — зазначила Антоніна Турова. — Уроки проводяться згідно з розкладом. Особлива увага приділяється заняттям із учнями випускних 9-х та 11-х класів.

У відділі освіти стежать, аби у педагогів був безперешкодний доступ до інтернет. Не приховують, що з організацією онлайн-занять мають певні труднощі. Насамперед тому, що така форма взаємодії є незвичною для школярів і вчителів. Зокрема, виникають проблеми із засвоєнням та закріпленням знань із окремих предметів.

— Після закінчення карантину педагоги проведуть діагностику рівня засвоєння навчального матеріалу, який діти опрацьовували самостійно, — зауважила Антоніна Турова.  — За її результатми визначать форми роботи, аби за необхідності виправити ситуацію.

Наразі призупинені додаткові заняття, які проводилися в школах та позашкільних навчальних закладах з майбутніми першокласниками. Вони тривали з лютого до початку дії обмежень. Як працюватимуть далі з цією категорією дітей, визначать згодом.

— Паралельно з онлайн-уроками, у навчальних закладах моніторять рівень захворюваності учнів на гострі респіраторно-вірусні інфекції. Наразі він становить 9-10 відсотків, — сказала керівник відділу освіти КРДА. — Поки діти навчаються вдома, у приміщеннях навчальних закладів проводяться всі необхідні профілактичні заходи для недопущення поширення коронавірусу. Отже, будівлі готові до того, аби прийняти учнів після завершення карантину.

З тридцятого березня у школярів офіційно розпочинаються весняні канікули, які триватимуть до 5 квітня. У профільному міністерстві наполегливо радять батькам і педагогам не перевантажувати дітей у цей період, а дати їм перепочити, — наголосила Атоніна Турова.

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page