Суббота , 20 Апрель 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / В амбулаторії на мікрорайоні 3 у Краснограді братимуть аналізи по-новому

В амбулаторії на мікрорайоні 3 у Краснограді братимуть аналізи по-новому

Амбулаторія загальної практики сімейної медицини, мікрорайон 3, буд. № 9

Перших відвідувачів у оновленій лабораторії тут чекають у вівторок, 17 вересня. Як ми повідомляли раніше, сюди закупили сучасне обладнання.

Модернізувати матеріально-технічну базу лікувального закладу вдалося завдяки виграшу міською радою  мінігранту сумою 300 тисяч гривень на розвиток первинної ланки медицини. Відповідний конкурс проводився в рамках проєкту «Ефективна первинна медицина в громаді». Сума грантових коштів склала – 270 тисяч гривень, 30 тис. грн – виділив бюджет міста. Їх витратили для придбання автоматизованого гематологічного аналізатора для клінічного аналізу крові, напівавтоматичного біохімічного аналізатора крові та аналізатора сечі.

Аналізи проводитимуться безкоштовно для всіх жителів району. Нагадаємо, амбулаторія загальної практики сімейної медицини на мікрорайоні 3 знаходиться в будинку № 9.

— Аби здати аналізи в цій лабораторії не обов’язково приходити особисто. Ми провели відповідні навчання з працівниками всіх амбулаторій Красноградщини, тож взяти проби крові та сечі вони зможуть на місці у визначені для цього дні, — розповіла головний лікар КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Красноградського району» Ганна Васенко. — Потім їх централізовано доставлять для проведення дослідження. Якщо за призначенням лікаря пацієнту необхідно буде терміново пройти аналізи, їх візьмуть в інший день.

Медики певні, такі новації сприятимуть підвищенню якості та доступності медичних послуг.

Про нас Лаптєва Наталія

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page