Четверг , 18 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Надзвичайні події / Виявив незаконну порубку дубів і приховав

Виявив незаконну порубку дубів і приховав

Майстра лісу Наталинського лісництва ДП «Красноградське лісове господарство» підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 246, ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 364 КК України (збут незаконно зрубаних дерев, що спричинило тяжкі наслідки, складання та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, використання службовою особою, зловживання службовим становищем). Загальна сума збитків, завданих державі, складає майже 230 тисяч гривень. Про це 26 травня повідомив офіційний сайт прокуратури Харківської області.

У ході досудового розслідування встановлено, що 26-річний працівник підприємства  виявив незаконну порубку 20 дубів та навмисно не вжив заходів щодо документування цього факту та встановленню причетних до цього осіб, — зазначено в повідомленні зі слів начальник відділу обласної прокуратури Валерія Кадигроба. Крім того, майстер лісу надав дозвіл двом іншим особам на завантаження та вивезення незаконно зрубленої деревини та вніс завідомо неправдиві відомості до товарно-транспортних накладних.

Тепер вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту та відсторонення від займаної посади.

Досудове розслідування здійснює територіальне управління ДБР у місті  Полтава, оперативний супровід — УСБУ в Харківській області. Якщо вчинення злочину  буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, чоловіку загрожує покарання  у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років.

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page