Пятница , 29 Март 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / Більше одного на десять метрів квадратних не збиратися

Більше одного на десять метрів квадратних не збиратися

Районне управління Держпродспоживслужби розробило пам’ятку для адміністрації закладів торгівлі, аптек та автозаправочних станцій щодо профілактики поширення респіраторної інфекції СOVID-19. Одна з вимог зобов’язує, щоб в торговельній залі одночасно перебували не більше однієї людини на 10 м2.

Також перед входом до приміщень із товаром, виставленим на продаж, необхідно встановити ємкості з антисептичними засобами, які мають дозатори для обробки рук відвідувачами та серветки для проведення обробки ручок кошиків та візків. Персонал повинен працювати  в захисних масках та гумових рукавичках, які необхідно змінювати кожні дві години. У робітників має бути можливість та відповідні умови для виконання правил особистої гігієни. Кожні три години приміщення необхідно провітрювати і проводити вологе прибирання. З використанням дезинфікувальних (хлорвмістких та спиртовмістких) засобів також необхідно обробляти торговельне  обладнання, вхідні ручки двере тощо, а  після закінчення зміни забезпечити проведення генерального прибирання.

Товари мають бути попередньо розфасовані на складі або в промисловій тарі. На видному місці для покупців  мають знаходитися плакати з рекомедаціями щодо профілактики інфікування коронавірусом.

У відвідувачів необхідно міряти температуру безконтактними термометрами. У гіпермаркетах визначити та відмітити маршрути, за якими вони рухаються.

За виконанням всіх запобіжних заходів мусить стежити відповідальна особа.

Про нас Лаптєва Наталія

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page