Вторник , 19 Март 2024
На головну / НОВИНИ / У Красноградській тепломережі планомірно готуються до опалювального сезону

У Красноградській тепломережі планомірно готуються до опалювального сезону

Місцеве підприємство теплових мереж обслуговує тридцять котелень, які розташовані на території Красноградської та Наталинської громад. На 15 вересня всі вони готові до пуску, — повідомили в ПТМ.

— Наразі тривають роботи з повної заміни старої системи теплопостачання на сучасну на ділянці від котельні до школи в селі Володимирівка та встановлення нового котла і монтаж трубопроводу, яким подається теплоносій до дитячого садочка в селищі Садовому, — розповів в. о. директора Красноградського підприємства теплових мереж Володимир Царик. – До початку опалювального сезону вони будуть виконані.

Водночас працівники ПТМ ліквідовують пориви мережі, які сталися у Краснограді. Вже відремонтовані аварійні  ділянки між будинками № 9 та № 9-а на мікрорайоні 3 та на  вулиці Соборній поблизу з фізкультурно-оздоровчим комплексом. На завершальній стадії  ремонт системи поруч із приміщення центральної районної лікарні на вулиці Соборній. Роботи ведуться поблизу  із приміщенням супермаркету «АТБ» та у провулку Шиндлера між кафе «Бескид» і багатоквартирними будинками № 1 та № 3. Ремонтники планують упоратися з цим якнайшвидше.

Критичною залишається ситуація з розрахунками за тепло. Населення заборгувало ПТМ майже 11 мільйонів гривень. Тепломережа виставила неплатникам судові позови на суму майже 4,5 млн. грн., але поки повернулися лише близько 370 тисяч гривень. Також зберігається борг  підприємства перед НАК «Нафтогаз України» за попередній опалювальний сезон у сумі 11 млн. гривень.

— У нинішньому тарифі на теплопостачання закладена ціна одного кубометра газу на рівні 6,10 грн, а по факту у вересні без ПДВ його ціна становить для підприємства 14,70 грн, — зауважив Володимир Царик. – Водночас досі остаточно не врегульований механізм компенсації коштів за різницю тарифів, реструктуризацію заборгованостей за попередні роки. Це дуже нас непокоїть. Та сподіваємося, що до старту сезону теплопостачання ці питання будуть вирішені. 

Натомість підприємство всіляко йде на поступки споживачам, які заборгували за послугу теплопостачання. Модель співпраці з неплатниками чітко визначена. Боржникам пропонують кілька варіантів взаємодії. Вони можуть сплачувати за тепло рівними частинами упродовж усього року, також відшкодовувати борги відповідно до угоди про реструктуризацію.

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page