Суббота , 11 Май 2024
На головну / НОВИНИ / В Україні змінилися правила підтвердження стажу для призначення пенсій

В Україні змінилися правила підтвердження стажу для призначення пенсій

Документи тепер можуть прийматись в електронному виді.

В законодавство України внесені зміни щодо правил підтвердження стажу для призначення пенсій. Про це повідомляє «Соцпортал».

Зазначається, що 27 вересня Кабмін постановою від 27.09.2022 №1058 вніс чергові зміни до власної постанови від 12.08.1993 №637 «Про затвердження Порядку підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів».

Документ зачіпає інтереси досить широкого кола осіб: селян, підприємців, дружин військовослужбовців, засуджених та реабілітованих осіб, працівників, які мають пільговий стаж, людей, які втратили документи через війну і не лише.

Однак деякі виправлення суто технічні. Наприклад, тепер у Порядку всі словосполучення «трудовий стаж» замінили словосполученням «стаж роботи», проте суть від цього не змінилася. Але є нововведення, на які справді варто звернути увагу.

До основних змін належать:

  • Трудова книга – це основний документ, який підтверджує стаж до 2004 року. Це було відомо і раніше, проте тепер чітко прописано у Порядку.
  • Документи про стаж можуть прийматись в електронному виді з накладенням електронного підпису.
  • Стаж може підтверджуватись на підставі виписки або довідки, складеної на основі даних, що є в інформаційних (автоматизованих) та/або інформаційно-комунікаційних системах підприємств, установ, організацій.

 

Про нас Nadiya Lyahova

Перевірте також

Зміни до порядку призначення допомоги внутрішньо переміщеним особам

Управління соціального захисту населення Красноградської районної державної адміністрації інформує, що Урядом прийнято Постанову Кабінету Міністрів …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page