Вторник , 19 Март 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / Відзавтра на всій території України діятиме «жовтий» рівень епідемічної небезпеки

Відзавтра на всій території України діятиме «жовтий» рівень епідемічної небезпеки

Його запровадять  23 вересня з 00.00 годин. Таке рішення напередодні ухвалила Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, — інформує Міністерство охорони здоров’я України. У межах цього рівня є низка заборон.

Зокрема, забороняється проведення масових заходів за участю більш як однієї особи на 4 кв. м. площі будівлі або території, заповненість кінозалів та залів інших закладів культури понад 50% місць, заповненість спортзалів і фітнес-центрів не більше ніж 1 особа на 10 кв. метрів тощо.

Водночас вимоги до жовтого рівня будуть пом’якшеними для тих закладів, де понад 80 % персоналу  та 100% відвідувачів, крім осіб до 18 років, щеплені однією чи двома дозами вакцини проти коронавірус та мають відповідні підтвердження.

Також дозволяється робота в штатному режимі закладів освіти , де жовті або зелені COVID-сертифікати мають понад 80% працівників.

Обов’язковою для всіх залишається вимога носіння захисних масок у громадських місцях і транспорті, а також дотримання соціальної дистанції в 1,5 метри.

Рішення про запровадження в Україні «жовтого2» рівня епідемічної небезпеки у зв’язку з погіршенням ситуації в державі щодо поширення захворюваності коронавірусом. Як ми повідомляли раніше, на Красноградщині такоє спостерігається збільшення захворюваності на COVID-19.

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page