Вторник , 16 Июль 2024
На головну / НОВИНИ / Вокалісти «Черешеньок» здобули Гран-прі в Болгарії

Вокалісти «Черешеньок» здобули Гран-прі в Болгарії

Народний аматорський  колектив із села Попівка Наталинської об’єднаної територіальної громади виборов головну нагороду  міжнародного фольклорного фестивалю «Море ритму». Творчий конкурс відбувся 19-23 вересня  в болгарському місті Балчик. 

Самодіяльні артисти взяли участь у музичному святі на запрошення організаційного комітету Національного чемпіонату України з фольклору ЄВРО ФОЛЬК та Європейської асоціації фольклорних фестивалей EAFF (офіційний партнер UNESCO).

— Повертаємося з Болгарії з перемогою, — написала на сторінці у фейсбук учасниця «Черешеньок» Яна Захлєбіна. — Дуже приємно було почути позитивні відгуки від поважного журі, організаторів і учасників фесту, жителів та гостей міста Балчик.  Це справді додає кожному з нас сили та натхнення творити далі!!! Дякуємо всім землякам за слова підтримки та віру в нашу перемогу! Окремі слова подяки хочемо висловити нашому Наталинському сільському голові Боровській Віолеті Павлівні, бо без її допомоги ця подорож не відбулася б! Дякуємо!!!

Гран-прі — це одна з трьох нагород, яку здобули «Черешеньки» (керівник Любов Колєснік) в Болгарії. Також самодіяльні атристи завоювали перше місце за виконання болгарської пісні. Відзнаку за артистизм отримав учасник співочого гурту Сергій Білик. Він став обличчям фестивалю «Море ритму» наступного, 2020-го року.

До слова, завдяки підтримці ЮНЕСКО та визнаних світових і європейських фольклорних організацій, музичні свята ЄВРО ФОЛЬК  мають  високий культурний статус для учасників. Всі концерти ЄВРО ФОЛЬК в Україні записуються за допомогою професійної аудіо й телевізійної техніки, а кращі з них транслюються  кабельними каналами Болгарії,  а також супутниковими телевізійними каналами, що приймаються у всій Європі та  світовим іnternet-телебаченням «EuroFolkTV».

Отже, вітаємо «Черешеньок» із вдалим дебютом на міжнародному рівні.

Про нас Лаптєва Наталія

Перевірте також

Ще один рейс із Краснограда до Харкова

Із 12 квітня у пасажирів буде додаткова можливість дістатися до обласного центра. Запроваджується ще один …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page