Вторник , 19 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Вокалісти «Черешеньок» здобули Гран-прі в Болгарії

Вокалісти «Черешеньок» здобули Гран-прі в Болгарії

Народний аматорський  колектив із села Попівка Наталинської об’єднаної територіальної громади виборов головну нагороду  міжнародного фольклорного фестивалю «Море ритму». Творчий конкурс відбувся 19-23 вересня  в болгарському місті Балчик. 

Самодіяльні артисти взяли участь у музичному святі на запрошення організаційного комітету Національного чемпіонату України з фольклору ЄВРО ФОЛЬК та Європейської асоціації фольклорних фестивалей EAFF (офіційний партнер UNESCO).

— Повертаємося з Болгарії з перемогою, — написала на сторінці у фейсбук учасниця «Черешеньок» Яна Захлєбіна. — Дуже приємно було почути позитивні відгуки від поважного журі, організаторів і учасників фесту, жителів та гостей міста Балчик.  Це справді додає кожному з нас сили та натхнення творити далі!!! Дякуємо всім землякам за слова підтримки та віру в нашу перемогу! Окремі слова подяки хочемо висловити нашому Наталинському сільському голові Боровській Віолеті Павлівні, бо без її допомоги ця подорож не відбулася б! Дякуємо!!!

Гран-прі — це одна з трьох нагород, яку здобули «Черешеньки» (керівник Любов Колєснік) в Болгарії. Також самодіяльні атристи завоювали перше місце за виконання болгарської пісні. Відзнаку за артистизм отримав учасник співочого гурту Сергій Білик. Він став обличчям фестивалю «Море ритму» наступного, 2020-го року.

До слова, завдяки підтримці ЮНЕСКО та визнаних світових і європейських фольклорних організацій, музичні свята ЄВРО ФОЛЬК  мають  високий культурний статус для учасників. Всі концерти ЄВРО ФОЛЬК в Україні записуються за допомогою професійної аудіо й телевізійної техніки, а кращі з них транслюються  кабельними каналами Болгарії,  а також супутниковими телевізійними каналами, що приймаються у всій Європі та  світовим іnternet-телебаченням «EuroFolkTV».

Отже, вітаємо «Черешеньок» із вдалим дебютом на міжнародному рівні.

Про нас Лаптєва Наталія

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page