Пятница , 26 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / На Харківщині окупанти знищують українські книжки: не шкодують навіть дитячих видань, де майже немає тексту

На Харківщині окупанти знищують українські книжки: не шкодують навіть дитячих видань, де майже немає тексту

Окупанти збираються розпочати на тимчасово захоплених територіях навчання російською мовою.

В окупованих населених пунктах Харківської області російські загарбники мають намір знищити всю літературу українською мовою, включно з дитячими ілюстрованими виданнями, в яких майже немає тексту. Про це повідомляє Борівська селищна рада у Telegram.

Згідно з наявною інформацією, окупанти збираються розпочати на території Борівської громади навчання російською мовою. Для цього вони планують доставити у місцеві школи російськомовну літературу з Краснодарського краю.

«Російські програми та підручники у школи Борівщини також обіцяють завезти з Краснодарського краю. Тим часом на окупованих територіях триває боротьба з українськими підручниками та літературою. Відомо, що шкільні бібліотеки сусіднього Куп’янського району вже отримали розпорядження від окупаційної влади скласти реєстр усіх наявних у них книг, виданих починаючи з 1991 року, та утилізувати їх. Знищенню підлягають навіть казки та дитячі ілюстровані книжки, де майже немає тексту», – йдеться у повідомленні.

Про нас Nadiya Lyahova

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page