Пятница , 29 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Місто / «Вплив війни в Україні на ситуацію з торгівлею людьми»

«Вплив війни в Україні на ситуацію з торгівлею людьми»

Під такою назвою у Красноградській філії Харківського обласного центру зайнятості відбувся семінар за підтримки громадської організації «Чистий аркуш». На зібранні йшлося про безпеку при зовнішній міграції та попередження торгівлі людьми. У заході взяли участь 15 осіб з числа безробітних, зокрема тих, які мають статус ВПО.

У форматі онлайн зв’язку до спілкування долучився керівник ГО «Чистий аркуш» Ігор ТРИДУБ, котрий ознайомив учасників із напрямами діяльності,  що сприяють соціальній та професійній інтеграції постраждалих осіб: консультування мігрантів, просвітницька діяльність, превентивні заходи та навчання фахівців. Ця громадська організація надає широкий  спектр послуг для жителів Харківської області, а саме: консультації щодо виїзду за кордон; інформаційну, соціальну, юридичну, медичну, психологічну та матеріальну допомогу внутрішньо переміщеним особам; громадянам, постраждалим від торгівлі людьми,  експлуатації чи насильства.

Фахівчиня служби зайнятості  детально інформувала аудиторію про те, що таке  «торгівля людьми»,  хто може потрапити в тенета шахраїв і опинитися в рабстві та як цьому запобігти.  Спільно з безробітними  складали правила  безпечного виїзду за кордон.

Насамкінець присутнім вручили інформаційні буклети з контактами  ГО «Чистий аркуш», Урядової гарячої лінії з питань протидії торгівлі людьми Міністерства соціальної політики України, Національної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів, до яких з потреби можна звернутися. Учасники семінару отримали вичерпні відповіді на низку запитань.

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page