Пятница , 29 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Район / Школярі з Петрівки показали як господарюють вдома під час карантину

Школярі з Петрівки показали як господарюють вдома під час карантину

Оля Гонтар за роботою

На базі Петрівського навчально-виховного комплексу діє гурток районного Центру дитячої та юнацької творчості “Юні лісівники”. Днями його вихованці провели незвичайну онлайн-екскурсію. У ній хлопці та дівчата продемострували, якими справами займаються на власних присадибних ділянках. Короткий фото — і відеозвіт виклали на сторінці РЦДЮТ у фейсбуці.

 Шестикласниця Оля Гонтар порається біля полуниці, а п’ятикласник Богдан Тесленко доглядає за трояндами в квітнику. Сабіна Назарець разом зі старшою сестрою Катериною садять фруктові дерева. Учень восьмого класу Максим Москалик уже вміє власноруч робити щеплення яблунь…

— Дистанційне навчання стимулює до пошуку нових форм роботи з дітьми,  — говорить керівник гуртка “Юні лісівники”, вчитель біології Петрівського НВК Оксана Бурлаєнко. — Зазвичай, ми спільно виконуємо різні практичні завдання. Маємо угоду з ДП “Красноградський лісгосп”. Тож беремо участь в акціях із висадки хвойних рослин, взимку підгодовуємо пернатих, спостерігаємо за тваринами. Нині взаємодіємо на відстані.

Своїми самостійними спостереженнями за птахами та розвитком рослин зараз гуртківці діляться з вчителькою через Іnstagram, Viber і Telegramm, також спілкуються телефоном.

Оксана Бурлаєнко розповіла, що до початку карантину за домовленістю з ДСЛП “Харківлісозахист” вони з вихованцями планували вивчити стан соснових насаджень поблизу з рідною школою. Зокрема з’ясувати ступінь ураження дерев жуком-короїдом. Від цього дослідження вони не відмовляються, а хочуть обов’язково здійснити його наступного навчального року.

Про нас admin

Перевірте також

Харків атакували ворожі ракети і шахеди

Про ситуацію на Харківщині на 31 грудня розповів начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page