Пятница , 19 Апрель 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / Хворий на COVID-19 юнак із Краснограда почувається стабільно (оновлено)

Хворий на COVID-19 юнак із Краснограда почувається стабільно (оновлено)

Про стан здоров’я пацієнта 21 квітня кореспондентці видання розповіла в.о. директора КНП “Красноградська центральна районна лікарня” Віра Горбович.

— Зараження коронавірусом спричинило у хворого розвиток пневмонії, наразі він отримує симптоматичне лікування в інфекційному відділенні райлікарні, — повідомила лікарка. — Стан його здоров’я поліпшується, настрій позитивний.

Окрім того, у лікарні є пацієнт із Сахновщини з тяжким перебігом пневмонії, який наразі потребує використання кисневого концентратора. Апарат штучної вентиляції легень не використовувався.   

За словами Віри Горбович, нині експерес-діагностика COVID-19 проводиться всім пацієнтам ЦРЛ із високою температурою та ознаками пневмонії. За весь період із моменту застосування швидких тестів, лише чотири з них із підозрою на коронавірус ЦРЛ відправляла до Харківського лабораторного центру для додаткового проведення полімеразної ланцюгової реакції. Одна проба дала позитивний результат.

Нині в районній лікарні з діагнозом «пневмонія» знаходиться чотири пацієнти, один хворий — з обструктивним бронхітом. В інфекційному відділенні ЦРЛ на ранок 21 квітня було шістнадцять пацієнтів з різними патологіями, зокрема з гастроентерологічними та іншими недугами.

Головна лікарка наголошує: якщо у вас висока температура, затруднене дихання, біль у грудній клітці, надсадний сухий кашель, не зволікайте, не займайтеся самолікуванням, а терміново звертайтеся до медичних працівників. Приймальне відділення центральної райлікарні працює цілодобово. У будь-який час доби тут вас обстежить черговий лікар, проведуть тести, візьмуть необхідні аналізи і визначаться щодо подальшого лікування.  

 

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page