Пятница , 29 Март 2024
На головну / НОВИНИ / У військовій справі важливий гарт

У військовій справі важливий гарт

Фото: https://www.facebook.com/groups/941585529330573/

Напередодні Дня збройних сил України, 6 грудня,в навчально-виховному комплексі № 3 влаштували тематичні спортивні  змагання серед старшокласників. У них також взяли участь вихованці гуртка військово-патріотичного виховання, який діє на базі Красноградського міжшкільного навчально-виробничого комбінату.

Хлопці змагалися у спритності, силі та витривалості, демонстрували навички вправляння зі зброєю. Служба, службою, а відпочивати теж потрібно вміти. Справжні вояки про це добре знають. Музичну паузу собі та іншим спортсменам забезпечив одинадцятикласник НВК № 3 Денис Зеленчук.  Хлопець відвідує місцеву школу мистецтв за класом гітари. Тож порадував слух учасників турніру грою на цьому інструменті. Сподобався публіці й показовий виступ іншої учениці НВК, водночас вихованки школи козацької майстерності «Булат» Поліни Бойко. Вона довела — володіння шаблею підкорюється не лише представникам сильної статі, а й дівчатам.

Під час змагань була й своєрідна хвилина пам’яті. Тоді згадали педагога НВК № 3 Степана Бобуха. У школі він пропрацював кілька десятиліть. Прийшов сюди на роботу майже відразу після Другої світової війни. Тривалий час викладав допризовну підготовку юнаків. Користувався великим авторитетом в учнів. Кілька років тому Степана Петровича не стало. Свій вірш йому присвятив випускник НВК № 3, а нині керівник гуртка військово-патріотичного виховання МНВК Володимир Зібаров, який особисто знав учителя.

Змагання завершилися. Напевно, що надалі хлопці ще не раз вдосконалюватимуть свої військово-спортивні вміння. Адже знання, як відомо, за плечима не носити.

Про нас Лаптєва Наталія

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page