Четверг , 28 Март 2024
На головну / НОВИНИ / У Харківській області споживачі не оплатили за газ понад 2,4 млрд грн

У Харківській області споживачі не оплатили за газ понад 2,4 млрд грн

Як повідомила на своїй сторінці у фейсбуці фахівчиня зі зв’язків з громадськістю та пресою ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ» Ольга Клименко, на 1 серпня 2019 року заборгованість жителів Харкова та області за використаний природний газ перевищила 2,4 мільярда гривень. Борг за спожитий газ має кожен третій споживач.

Літній період – найзручніший час розрахуватись за газ, спожитий в опалювальному сезоні, адже витрати на поточне споживання блакитного палива мінімальні. Та за словами Ольги Клименко, після закінчення опалювального сезону заборгованість клієнтів ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ» зменшилась лише на 17 відсотків. Тому компанія активізує роботу з поетапного припинення газопостачання боржникам. На сьогодні, у Харкові та області залишаються без газопостачання понад 50 тисяч споживачів. Якщо після припинення газопостачання боржник продовжує ігнорувати необхідність оплатити за використаний газ, стягнення заборгованості здійснюється в судовому порядку.

«Відповідно до договору постачання природного газу, клієнт газової компанії зобов’язаний забезпечити своєчасну та повну оплату за використаний газ. Якщо споживач не оплачує послуги та ігнорує повідомлення про необхідність здійснити розрахунки, ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ» вимушено припинити надання послуг газопостачання боржнику», — зазначила начальник відділу розрахунків ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ» Тетяна Харченко.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 18.10.2018р. № 867, ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ» має забезпечити розрахунки за використаний побутовими споживачами природний газ із НАК «Нафтогаз України». Наразі група компаній Нафтогаз отримує майже 90 відсотків коштів, що оплачують мешканці регіону за послуги газопостачання.

Принагідно Ольга Клименко нагадала, що додатково перевірити стан особового рахунку за газ клієнти ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ» можуть у такі способи:

  • через Особистий кабінет на сайті 104.ua,
  • чат-бот 7104ua у Viber,
  • відправивши СМС на номер 7104 (текст СМС: спочатку написати слово Баланс або Balance, а потім через пробіл номер особового рахунку),
  • через мобільний додаток для смартфонів 104 Mobile,
  • через мобільний додаток для iPhone 104 Mobile Lite,
  • звернувшись до контакт-центру ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ» тел. (057) 728-93-04,
  • у центрах обслуговування клієнтів компанії.

 

Про нас Касьянова Світлана

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page