Вторник , 23 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / У Миколо-Комишуватій заклали декоративний сад

У Миколо-Комишуватій заклали декоративний сад

Вісімнадцятого жовтня на території за сільським Будинком культури жителі села висадили понад сто саджанців павловнії повстистої. Цю вишукану рослину, яка славиться розкішним цвітінням великих запашних квітів бузкового кольору, ще називають Адамовим деревом. За два роки селяни очікують побачити молоді деревця у повній красі.

— Тривалий час ділянка за місцевим закладом культури була занедбаною. Влітку ми оформили її згідно з чинним законодавством, очистили від чагарників і розрівняли ґрунт. Тепер настала черга заселити її новими мешканцями, — розповіла кореспондентці видання Миколо-Комишуватський сільський голова Наталія Шаптала. — Мрія створити у селі декоративний сад зародилася давно. Також існувало кілька ідей, які рослини для нього обрати. Зупинилися на тій, що запропонував керівник базового сільгосппідприємства ПАОП «Зоря» Павло Герман. Квітучі павловнії він вперше побачив у Дніпрі та був вражений їхньою красою. Його пропозиція нам сподобалася.

Відтак ПАОП «Зоря» повністю профінансувало закупівлю 160 саджанців. Рослини замовили в  розсаднику в Луцьку. Коли вони прибули до Миколо-Комишуватої, сільськогосподарське підприємство також надало необхідно техніку для підготовки площі під їхню посадку. Решта — справа дбайливих рук місцевих активістів.

Отже, павловнії посаджені. До початку холодів догляд за ними полягатиме в регулярному поливі. За два наступні роки очікується, що вони виростуть до п’ятнадцяти метрів у висоту й порадують селян першим цвітінням.

Попереду також благоустрій новоствореного саду. Тут планують встановити оригінальні декоративні елементи. Та завчасно свої задуми миколокомишуватці не розголошують. Тож далі буде.

Фото з архіву Миколо-Комишуватської сільської ради

Павловнія квітує Фото з відкритих інтернет-джерел

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Про нас Лаптєва Наталія

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page