Четверг , 18 Апрель 2024
На головну / СУСПІЛЬСТВО / Супутникове телебачення за гроші: фахівці допоможуть із підключенням

Супутникове телебачення за гроші: фахівці допоможуть із підключенням

 

Із 20 січня цього року трансляція популярних телевізійних каналів через супутник від  StarLightMedia, «1 + 1 media», «Медіа Група Україна» та Inter Media Group перейде у закодований формат. Відтоді, аби отримати доступ для їхнього перегляду, необхідно установити нове обладнання і щомісяця сплачувати абонентську плату. Для жителів інших європейських країн подібна практика є звичною. В українців новація телевізійників викликала неабиякий резонанс. Особливо у людей старшого віку, для яких телевізор залишається чи не єдиним джерелом інформації. Як підключити платне супутникове ТБ? Журналісти видання з’ясували, хто у Краснограді надає відповідні послуги.

Як відомо, в Україні є лише два офіційні провайдери супутникового телебачення — Viasat і XtraTV. Представники обох компаній працюють і в нашому місті. Їхня професія називається модним словом інсталятори. Фахівці займаються монтажем, обслуговуванням і ремонтом обладнання. Також реалізують товари, призначені для налаштування прийому телевізійного сигналу через супутник.

Необхідну допомогу вам запропонують у магазині «Подарунки», розташованому в багатоповерхівці на вулиці Харківській, 123, або у торговельній  мережі «Денді» — їхні точки знаходяться на старому півколі у центрі та на ринку. Жителям мікрорайону 3, напевно, зручніше буде звернутися за консультаціями та підтримкою щодо підключення TV до магазину «Система» на вулиці Київській, 50.

— Якщо у вас вже є спеціальна антена, для налаштування супутникового телебачення необхідно купити новий тюнер, — пояснює місцевий підприємець Олександр Пашков, який представляє в Краснограді компанії Viasat і XtraTV. — Він коштує 1099 гривень. Вартість визначає офіційний провайдер послуги й вона є однаковою в усіх реалізаторів, як в інтернеті, так і в закладах роздрібної  торгівлі. Купівля тюнера і виїзд майстра додому для його підключення та попереднього інструктажу обійдеться споживачеві у 1499 грн, а придбання тюнера, антени разом із візитом фахівця коштуватимуть 2999 гривень. Ціни однакові скрізь.

Перевірили, що це справді так.

Після підключення обладнання необхідно обрати тарифний пакет, тобто список каналів для перегляду. Місячна абонплата у залежності від їхньої кількості стартує від 99 гривень. Кожен абонент має особистий рахунок. Оплатити послугу можна будь-яким зручним способом — через термінали самообслуговування, інтернет-банкінг або безпосередньо у продавця в Краснограді. Важливо лише правильно назвати власний рахунок.

Процедура підключення тюнера від моменту купівлі до завершення роботи майстра триває близько години. Однак нині з охочих дивитися платне супутникове TV  утворюються черги, тож нерідко чекати доводиться довше.

Місцеві майстри говорять, що з початку нового року роботи в них побільшало. Водночас глядачі супутникового TV скаржаться на додаткові витрати й клопоти. Дехто навіть готовий відмовитися від нього на користь ефірного телемовлення Т2.

— У закладах торгівлі Краснограда найдешевший тюнер Т2 коштує від 390 грн, антена до нього — від 270 гривень. Проста арифметика доводить — це значно дешевше, ніж супутникове ТБ, — підрахував містянин Олексій Петрович, з яким спілкувалися в одному з магазинів. — Крім того, абонплати немає. На власному досвіді переконався: за негоди телесигнал через супутник транслюється з перешкодами, часто «картинка» взагалі зникає з екрану. Тюнер теж за два роки вийшов із ладу. Тож більше на таку авантюру не погоджуся.

Скільки людей, стільки й думок. Зрештою, яку послугу обрати, кожен вирішує самостійно.

Про нас Лаптєва Наталія

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page