Пятница , 29 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Студенти навчаються вдома, педагоги чекають їхнього повернення до активних занять

Студенти навчаються вдома, педагоги чекають їхнього повернення до активних занять

Два тижні карантину позаду. Як обмеження вплинули на навчальний процес, запитали в керівників місцевих закладів вищої освіти та професійного ліцею.

— Навчання відбувається дистанційно. Кожен викладач обрав зручний формат спілкування зі студентами. Хлопці та дівчавта отримують завдання за індивідуальним планом, виконують домашні завдання, пишуть контрольні та здобувають оцінки, — розповів директор Красноградського коледжу КЗ “Харківська гуманітарно-педагогічна академія” ХОР Сергій Рябокінь.

Результати роботи педагоги занотовують,а вже після карантину виставлять в журнали. Напевно, що для невипускних  курсів засвоєння навчального матеріалу з окремих тем і практична підготовка буде перенесена на наступний рік. Також Міністерство освіти і науки України анонсувало внесення змін до правил прийому на навчання, які будуть відомі згодом.

Проводити практичні заняття в динамічному режимі після закінчення карантинних обмежень планують і в аграрно-технічному коледжі ім. Ф. Я. Тимошенка.

— Наразі студенти денної та заочної форм навчання опановують матеріал віддалено, так само пишуть курсові роботи, готуються до іспитів, — говорить керівник навчального закладу Валентин Кіяшко. — Але практичний курс орієнтований на відпрацювання певних умінь. Управління технікою та її технічне обслуговування “на пальцях” не вивчиш. Тому практику доведеться наздоганяти.

За словами Валентина Кіяшка, після відновлення роботи коледжу в звичайному режимі навчальний план буде скоригований, аби надолужити пропущене.

— Попри карантин навчання в коледжі не зупинилося. Педагоги взаємодіють зі студентами дистанційно, формують завдання, консультують та пояснюють матеріал, — повідомила директор медичного коледжу Олександра Мужевська. — Керівники та старости груп стежать, аби  вчасно оновлювався розклад і кожен був задіяний у начальному процесі.

Олександра Мужевська зауважила, важливо, аби всі умови карантину дотримувалися й студенти залишалися здоровими. У навчальному закладі проводяться всі необхідні запобіжні заходи щодо протидії коронавірусу. Аудиторії чекають повернення хлопців і дівчат.

Так само учнів очікують і в професійному ліцеї.

— Уроки проводяться онлайн, стипендія виплачується і ми налаштовані, що невдовзі життя і навчання повернеться в звичне русло, — сподівається директорка профліцею Наталія Мирошниченко. — Певні, що у вересні/жовтні відбудеться черговий набір учінів на навчання. Тепер головне бути відповідальним і зупинити поширення СOVID-19.

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page