Четверг , 28 Март 2024
На головну / ВІДЕО / Ремонт каналізаційної системи крізь Берестову: новий етап

Ремонт каналізаційної системи крізь Берестову: новий етап

Виконавці проекту, працівники ТОВ «Промолюкс сервіс», проводять горизонтально спрямоване буріння  на дні річки.

Для цього в Краснограді на березі неподалік мосту через водойму встановили спеціальну машину ГСБ UNI 80х100. Кореспондент видання побувала на місці проведення робіт і поспостерігала за їхнім перебігом.

— Нинішній етап передбачає буріння, розширення отвору з наступним прокладанням каналізаційної труби, — розповів головний інженер підрядної  організації  Павло Черняк. –Одночасно з цим із застосуванням спеціальної суміші бентоніту облаштовуємо захисний кожух, у яком трубопровід знаходитиметься під річкою. Станом на 26 червня від колодязя № 1 в напрямку Наталиного пройшли 175 метрів.

За словами фахівця, роботою установки для буріння під водою з човна керують двоє працівників. Робітники стикаються з низкою труднощів. Зокрема, чимало клопоту днями завдав пливун – ділянка насиченого вологою мулистого ґрунту. Нагадаємо, анонсований термін виконання проекту «Капітальний ремонт частини каналізаційного напірного колектору (зони дії КНС № 3)» був визначений на липень. Самі ремонтники утримуються від озвучення конкретних дат. Натомість сподіваються, аби все відбулося без вимушених зупинок.

— Під водою прокладемо дві лінії каналізації – стаціонарну та резервну. Для цього використаємо поліетиленову трубу діаметром 280 мм і товщиною 26,8 мм, — повідомив Павло Черняк. – Гарантійний термін її експлуатації 50 років, хоча по факту втричі більше.

Загальна протяжність трубопроводу складе 1030 метрів, з них 965 м прокладуть методом буріння. Наразі 760 м труби вже доставлені, спаяні та повністю готові до монтажу на постійному місці.

Як зазначив  головний інженер проекту, нині робочий день працівників триває з шостої ранку до пізнього вечора. Особливість полягає в тому, що після запуску машини для буріння її не зупиняють до проходження певного відрізку. Зазвичай, це понад 150 м у день. Нерідко процес затягується до 23.00 і супроводжується постійним шумом від двигуна установки.

— Про такі незручності ми  попередили жителів найближчих будинків, — зауважив Павло Черняк. – Однак ще раз вибачаємося за створені проблеми й запевняємо, вони тимчасові.

Ремонтники налаштовані впоратися із завданням якісно та по-можливості швидко.

 

Про нас Лаптєва Наталія

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page