Четверг , 28 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Місто / Ремонт доріг і тротуарів у Краснограді: що? де? коли?

Ремонт доріг і тротуарів у Краснограді: що? де? коли?

Скупчення дорожньої техніки та активність шляховиків на ділянці дороги вул. Харківської між вулицями Соборною та Полтавською привернула увагу багатьох містян. Кореспондент видання поспілкувалася з бригадиром ремонтної бригади, що тут працює.

Деталі, як просуваються роботи з відновлення твердого покриття автошляхів і тротуарів у інших районах міста, з’ясовували в розмові з першим заступником міського голови Григорієм Кревсуном. Тож про все по порядку.
— Ми представляємо ТОВ «Колорит-строй» із Харкова. Наразі фрезеруємо верхній шар асфальту, який втратив цілісність. Також очищуємо від ґрунту узбіччя. Далі встановимо бордюри з внутрішнього краю дороги та заасфальтуємо все наново, — розповів керівник ремонтників із вул. Харківської Володимир Кривич. – Поточний ремонт проїжджої частини на цьому відрізку зробимо з обох боків. З однієї сторони повністю, з іншої там, де зупинилися торік, — уточнив він.

Володимир Кривич повідомив, що паралельно ще одна бригада їхнього підприємства трудиться над капітальним ремонтом автодороги на вул. Українській. Проект розрахований на п’ять років. Цьогоріч планується виконати необхідний обсяг робіт на ділянці протяжністю понад 600 метрів. Наразі тут уже повністю зняли старе дорожнє покриття. Вирівняли, перепланували та ущільнили основу. Тепер її засиплять щебенем, пройдуться грейдером і катками, а згодом покладуть новий асфальт.

— Загальна вартість ремонту дороги на вул. Українській становить понад 32 млн. гривень, — зазначив перший заступник міського голови Григорій Кревсун. – Нинішнього року заплановано освоїти сім із них. Ці кошти за угодою соціального партнерства з мерією виділо БУ «Укрбургаз». Крім цього, для ремонтування автошляхів у Краснограді в міському бюджеті передбачили 6 млн. 140 тис. грн, а тротуарів – 1 млн. 480 тис. гривень.

Ці кошти поступово освоюються. Вже зроблені поточні ремонти на окремих відрізках доріг на вулицях Шиндлера, Преображенській та Бєльовській. На черзі – Лермонтова, Короленка та Соборна. Також відремонтовано пішохідні доріжки на вул. Горького та частково на вул. Харківській. На останній залишилося замінити близько 70 м покриття в напрямку вул. Московської. Для продовження ремонту потрібне додаткове фінансування. Нині тривають тендерні процедури для відновлення тротуару на вул. 19 Вересня від вул. Харківської до багатопрофільного ліцею та пішохідних доріжок на мікрорайоні 3.

— Комбінат комунальних підприємств проводить тендерні торги через Prozorro для виконання робіт вартістю від 50 тис. гривень. Процедура відтерміновує початок ремонтів приблизно на місяць. Однак дозволяє обрати найвигіднішу пропозицію та економити бюджетні кошти, — зауважив Григорій Кревсун. – Нині одночасно на ремонтах автошляхів і тротуарів у місті працюють три підрядні організації – харківські ТОВ «Колорит-строй» і ТОВ «КАДД АВТО», а також ТОВ Карлівський «Агрошляхбуд». Кожна намагається справитися із завданням якнайкраще.

У мерії відзначають, що відкриті до активної співпраці з підрядниками, які запропонують найвигідніші фінансові умови та забезпечать гідний результат.

 

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page