Четверг , 28 Март 2024
На головну / НОВИНИ / При Красноградському підприємстві теплових мереж і ККП «Водоканал» створять наглядові ради

При Красноградському підприємстві теплових мереж і ККП «Водоканал» створять наглядові ради

 

Рішення про утворення колегіальних органів управління унітарних комунальних підприємств, заснованих на спільній власності територіальних громад міста, сіл та селищ Красноградщини підтримали  депутати районної ради під час сесії 12 грудня.

До їхнього складу включаються предстаники засновника та місцевих рад, на території яких підприємтсва здійснюють свою діяльність, та незалежні представники від громади, обрані на конкурсних засадах згідно із затвердженим  порядком.

Кількість учасників наглядовою ради не може бути меншою п’яти та більшою семи осіб. Претендентами від громадськості можуть бути дієздатні громадяни, які мають вищу освіту , не є депутатами чи посадовими особами районної ради, держслужбовцями, нардепами України чи їхніми помічниками. Також не займали протягом останніх пяти років керівні посади відповідних комунальних підприємств та не є близькими до осіб,  які очолюють відповідні підприємства, мають депутаський мандат чи входять до виконавчого апарату райради тощо.

Для участі в конкурсі необхідно подати заяву в довільній формі та визначений пакет  документів. Документація з урахуванням ЗУ «Про захист персональних даних» оприлюднюється на офіційному сайті органу місцевого самоврядування упродовж десяти робочих днів після закінчення терміну подання та ухвалення рішень про допуск чи відмову щодо участі в конкурсному відборі по кожному кандидату окремо.

Передбачається, що діяльність наглядових рад за участі незалежних представників суспільства сприятиме ефективності та прозорості роботи комунальних підприємств, зокрема щодо посилення контролю за їхньою фінансовою звітністю.

Про нас Лаптєва Наталія

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page