Четверг , 28 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Породіллям компенсують кошти за «пакунок малюка»

Породіллям компенсують кошти за «пакунок малюка»

З першого вересня нинішнього року  замість одноразової натуральної допомоги, призначеної для новонароджених, держава виплачуватиме грошову компенсацію в розмірі п’яти тисяч гривень. Раніше Кабінет міністрів України ухвалив Постанову № 744, якою затвердив порядок та умови реалізації пілотного проєкту «Монетизація одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” у 2020—2021 роках».  Він триватиме з 1 вересня 2020-го до 31 грудня 2021-го. Документ набув чинності 22 серпня.

— Для отримання такої компенсації необхідно звернутися із заявою до управління соціального захисту райдержадміністрації. Також потрібно надати довідку про те, що не отримував пакунок малюка в пологовому будинку, — розповіла начальник профільного управління Красноградської РДА Світлана Гонтар. — Перерахунок коштів здійснюватиметься через АТ КБ «ПриватБанк». Тож згодом у цій банківській установі треба відкрити спеціальний рахунок, на який зарахується встановлена сума.

Як уточнила Світлана Гонтар, скористатися компенсацією заявники зможуть упродовж дванадцяти місяців. Речі, необхідні малятам, можна буде купити в спеціалізованих магазинах, які долучаться до проєкту. Їхній перелік повідомлять додатково.

Наразі в управлінні соціального захисту КРДА вже мають більше 30 звернень від породіль щодо отримання компенсації за пакунок малюка.

 

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page