Воскресенье , 1 Сентябрь 2024
На головну / НОВИНИ / Породіллям компенсують кошти за «пакунок малюка»

Породіллям компенсують кошти за «пакунок малюка»

З першого вересня нинішнього року  замість одноразової натуральної допомоги, призначеної для новонароджених, держава виплачуватиме грошову компенсацію в розмірі п’яти тисяч гривень. Раніше Кабінет міністрів України ухвалив Постанову № 744, якою затвердив порядок та умови реалізації пілотного проєкту «Монетизація одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” у 2020—2021 роках».  Він триватиме з 1 вересня 2020-го до 31 грудня 2021-го. Документ набув чинності 22 серпня.

— Для отримання такої компенсації необхідно звернутися із заявою до управління соціального захисту райдержадміністрації. Також потрібно надати довідку про те, що не отримував пакунок малюка в пологовому будинку, — розповіла начальник профільного управління Красноградської РДА Світлана Гонтар. — Перерахунок коштів здійснюватиметься через АТ КБ «ПриватБанк». Тож згодом у цій банківській установі треба відкрити спеціальний рахунок, на який зарахується встановлена сума.

Як уточнила Світлана Гонтар, скористатися компенсацією заявники зможуть упродовж дванадцяти місяців. Речі, необхідні малятам, можна буде купити в спеціалізованих магазинах, які долучаться до проєкту. Їхній перелік повідомлять додатково.

Наразі в управлінні соціального захисту КРДА вже мають більше 30 звернень від породіль щодо отримання компенсації за пакунок малюка.

 

Про нас admin

Перевірте також

Вітання з Днем працівників ветеринарної медицини

Шановні ветеринарні спеціалісти! Прийміть найщиріші вітання з професійним святом — Днем працівників ветеринарної медицини. Щиро …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page