Пятница , 26 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Місто / Освітянка з Краснограда виграла в конкурсі сучасний девайс

Освітянка з Краснограда виграла в конкурсі сучасний девайс

Заступниця директора з навчально-виховної роботи ЗЗСО № 1 Світлана Ушинкіна стала однією з десяти володарів кішенькового мікрофону PowerDeWise, який тепер використовує для запису відеоуроків. Ці пристрої серед педагогів, які ведуть онлайн-заняття, у фейсбуці розіграли організатори проєкту “Прошколу безкоштовна консультація вчителів”. Ми розпитали її про участь у розіграші.

— Я викладаю інформатику в молодших класах. Чимало тем вимагають не тільки пояснення, а й якісної візуалізації. Дистанційна форма навчання змусила оперативно опанувати техніку відеоуроків. Для цього встановила на ноутбуці спеціальну програму, яка знімає все, що відбувається на робочому столі.  Але з якістю звуку були проблеми, — розповіла вона. — На пропозицію взяти участь в конкурсі від “Прошколу” натрапила випадково. За його умовами завантажила відео свого уроку, залишила посилання на інші й потрапила в число призерів.

Світлана говорить, що виграш мікрофону став для неї приємним сюрпризом. Новопридбаний девайс вона відразу застосувала в роботі. Вже записала з ним заняття для третьокласників на тему підготовки презентацій. Вчителька відзначає, що з цим пристроєм  звучання стало помітно кращим.

Відзняті відеоуроки Світлана Ушинкіна завантажує на власний ютубканал. Учні мають змогу зайти й переглянути їх за відповідним посиланням.

— Завдання педагога маскимально доступно пояснити навчальний матеріал, аби діти його засвоїли. Незалежно від того це звичайний урок чи дистанційний. Бажано, щоб батьки по-можливості контролювали процес навчання своїх чад, особливо в молодшій школі. Але їхня функція лише домоміжна й вчителів вони не замінять, — зауважила співрозмовниця.

За словами Світлани Ушинкіної, її учні творчо підходять до виконання домашніх завдань, проявляють ініціативу. Зокрема, після роботи в графічному редакторі скретч підготували оригінальні малюнки на тему Великодня. Такі приклади безумовно радують вчительку. Вона також вдячна батькам, які цікавляться підготовкою до уроків їхніх синів і доньок.

Особливість курсу інформатики в молодших класах полягає в тому, що всі теми циклічні й щороку їхнє вивчення поглиблюється. Педагогиня сподівається, що відеоуроки допоможуть дітям якісніше засвоїти знання  під час дистанційного навчання. Тож, коли школярики повернуться за парти, вони разом зможуть зосередитися на повторенні й воно буде ефективним.

Фото з архіву Світлани Ушинкіної

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page