Суббота , 20 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Одинадцятикласників звільнили від складання державної підсумкової атестації

Одинадцятикласників звільнили від складання державної підсумкової атестації

Однак цьогорічні випускники шкіл, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти, мають право скласти його за власним бажанням, зокрема у форматі ЗНО. Відповідні  зміни до закону щодо окремих питань завершення 2019/2020 навчального року 18 червня внесла Верховна рада України. Водночас основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання планується за графіком. Перший тест із математики майбутні абітурієнти писатимуть 25 червня.

Складання ЗНО є обов’язковим для всіх, хто налаштований продовжити навчання в закладах вищої освіти. За інформацією начальника відділу освіти Красноградської райдержадміністрації Антоніни Турової, таке прагнення мають майже 80 відсотків нинішніх випускників місцевих шкіл. Пункти ЗНО у Краснограді готові прийняти учасників оцінювання. Відтак всі охочі зможуть пройти його в безпечних умовах.

Нагадаємо, раніше уряд скасував проведення пробного ЗНО, запланованого на 15 та 17 червня. Щороку воно відбувалося на платній основі. Вартість одного тестування коливалася від 138 від 150 гривень. Напередодні стало відомо, що гроші будуть повернуті всім зареєстрованим учасникам. Виплати розпочнуться з 1 липня через відділення Приватбанку. Кошти надходитимуть  на банківські картки. Якщо ж такої немає, учасники отримають смс-повідомлення проте, що електронні платіжні засоби з відповідною сумою чекають їх у найближчому відділенні банківської установи.

Загальна сума компенсації витрат на пробне ЗНО складає майже 52,5 мільйони гривень. Їх профінансують за рахунок фонду боротьби з хворобою COVID-19 та її наслідками.

Зображнення до публікації: офіційний сайт МОН України

 

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page