Четверг , 28 Март 2024
На головну / НОВИНИ / На Красноградщині стартував опалювальний сезон

На Красноградщині стартував опалювальний сезон

Наразі запущені дев’ятнадцять котелень із тридцяти. Тепловики обіцяють, що до кінця дня працюватимуть двадцять сім джерел енергії для систем опалення. Тож за кілька годин тепло відчують жителі багатьох багатоквартирних будинків, також потеплішає у районній лікарні,окремих школах і дитсадках міста й району. Роботу установок проінспектували голова районної ради Володимир Птишник і директор Красноградського підприємства теплових мереж Олександр Сидоренко.

— Питання подальшого функціонування тепломережі неодноразово жваво обговорювалося на пленарних засіданнях районної ради. Важливо, що зрештою керівництво підприємства врахувало всі озвучені зауваження, отримало необхідні дозволи, у тому числі Головного управління Держпраці в Харківській області, та розпочало сезон теплопостачання, — зазначив Володимир Птишник у розмові з кореспондентом видання.

За словами керівника ПТМ Олександра Сидоренка, котельні до запуску були підготовлені завчасно. Проте обігрівати об’єкти житлового фонду та соціальної сфери раніше не дозволяла погода. Жовтень виявився теплим. Натомість законодавство зобов’язує підприємства, які виробляють теплову енергію, розпочинати централізовану подачу теплоносія лише тоді, коли середньодобова температура повітря упродовж трьох днів не перевищуватиме + 8 ° С.

Вже зараз тепло прямує до осель мешканців мікрорайону 3, вулиць Бєльовської, Благовіщенської, Вишневої та Копиленка у Краснограді, вулиці 8 Березня у Піщанці, жителів селища Дослідного, Наталиного та Улянівки тощо. Також невдовзі батареї стануть теплими у ЗЗСО І-ІІІ ст. № 1 ім. О. І. Копиленка, НВК № 3, гімназії «Гранд»,  дитсадках № 5 та № 17, дошкільному підрозділі НВК № 2, Петрівському НВК, Березівському  ЗЗСО І-ІІ ст., Іванівському ЗЗСО І ст. та інших.

Паралельно працівники ПТМ проводять заміну повітряного трубопроводу на підземний, яким подається тепло до головного корпусу НВК № 2, професійного ліцею та місцевого коледжу  КЗ «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» ХОР. Замість старих використовують сучасні попередньо ізольовані труби. З роботою налаштовані впоратися у найближчі два дні.

До початку наступного робочого тижня тепломережа планує ввести в дію всі котельні, аби довгоочікуване тепло отримали всі споживачі.

Про нас Лаптєва Наталія

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page