Пятница , 19 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Місто / Красноград відвідав почесний консул Республіки Казахстан у місті Харків Емін Наджафлі

Красноград відвідав почесний консул Республіки Казахстан у місті Харків Емін Наджафлі

З нагоди Дня пам’яті та примирення, який відзначається 8 травня, почесний гість разом із міським головою Володимиром Максимом та очільницею Харківського громадського об’єднання казахстанців «Бірлік» Маккою Каражановою  поклав квіти до меморіалу Братські могили та пам’ятного знаку 72 казахської стрілкової дивізії  у Сквері слави у міському парку. Потому завітав до учасників Другої світової війни та вручив подарунки. 

Делегація казахстанців не вперше у Краснограді. Під час вогнених сорокових їхні співвітчизники брали участь у боях за визволення міста у складі двох військових формувань : у 1942-му —  казахська національна 106 кавалерійська дивізія, яка була частиною 6-го кавалерійського корпусу, та в 1943-му — 72 казахська стрілкова дивізія. Тож щороку в ці травневі дні вони приїжджають віддати шану своїм славетним землякам, більшість із яких тут загинули.

Раніше казахстанці розробили проєкт сучасної паркової зони з пам’ятним знаком та місцями для відпочинку, який планують реалізувати в Краснограді на території мікрорайону 3. Вони сподіваються, що цьогоріч зможуть нарешті його здійснити. Детальніше про візит почесного консула Казахстана  Еміна Наджафлі читайте в наступному номері газети «Вісті Красноградщини».

 

 

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page