Пятница , 29 Март 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / Коронавірус наступає: на Харківщині оголошено надзвичайну ситуацію

Коронавірус наступає: на Харківщині оголошено надзвичайну ситуацію

Відповідне рішення 21 березня ухвалили в Харківській облдержадміністрації під час засідання комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій, — повідомила пресслужба ХОДА.

Напередодні в жительки Харкова діагностували COVID-19. Наразі хвора знаходиться на лікуванні в одній зі столичних лікарень. Встановлюється коло осіб, з якими вона контактувала. 

Відтак всі служби області, залучені до ліквідації наслідків розповсюдження Covid-19, переходять у режим роботи в надзвичайних ситуаціях. У ХОДА створено штаб, який координуватиме подальші дії. Розгладається можливість повної зупинки руху транспорту. Прийняття  рішень відбуватиметься в «ручному» режимі. Зокрема, ймовірним є також перекриття кордонів із областями, де виявлено найбільше випадків захворюваності на коронавірусу. 

Також стало відомо, що з 22 березня населені пункти та військові гарнізони на період карантину спільно патрулюватимуть наряди правопорядку Збройних сил України, а також Нацгвардії та Нацполіції. Про це інформує Міністерство оборони України.

Наразі надзвичайну ситуацію регіонального рівня у зв’язку із загрозою поширення COVID-19, окрім Харківщини, прийнято в   Чернівецькій, Івано-Франківській, Тернопольській, Житомирській, Дніпропетровській , Донецькій, Київській областях та у Києві.

За оперативною інформацією Міністерства охорони здоров’я, на вечір 21 березня в Україні діагноз коронавірус підтвердився в 47 пацієнтів. З них для трьох співвітчизників хвороба виявилася смертельною.

МОЗ закликає: при перших симптомах респіраторних захворювань обов’язково телефонувати своєму сімейному лікарю. Важливо залишатися вдом. Самоізоляція — найдієвіший засіб убезпечитися від інфікування.

Про нас admin

Перевірте також

Харків атакували ворожі ракети і шахеди

Про ситуацію на Харківщині на 31 грудня розповів начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page