Пятница , 19 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Ефірний час кандидатів у нардепи в окрузі №179 розподілено

Ефірний час кандидатів у нардепи в окрузі №179 розподілено

Жеребкування відбулося 25 лютого у приміщенні, де розташовується окружна виборча комісія з виборів народних депутатів України в одномандатному виборчому округу № 179. Замість визначеної десятої години ранку воно розпочалося лише о 15.00. Напередодні Центральна виборча комісія внесла зміни до складу окружної комісії та призначила її нового очільника. Тож початок засідання відтермінували до отримання постанови ЦВК.

Згідно з документом окружну виборчу комісію очолив Олександр Чорний, 1978 р. н., представник політичної партії «Слуга народу». До її складу увійшли також п’ять нових кандидатур. На старті зібрання вони склали присягу. Згодом настала черга жеребкування.

Відповідно до законодавства скористатися ефірним часом для проведення передвиборчої агітації у межах коштів, передбачених держбюджетом, кандидати у народні обранці можуть у телерадіоорганізаціях державної та комунальної форми власності між дев’ятнадцятою та двадцять другою годинами вечора. Номерок, який визначив черговість виступів в ефірі, отримав кожен претендент на крісло у парламенті від округу № 179.

Олександр Чорний

— Наразі в окрузі зареєстровано 40 кандидатів у народні депутати України. Завтра останній день подання, коли вони можуть надати кандидатури до складу дільничних виборчих комісій. До суботи вони вже будуть сформовані й згодом проведуть перші засідання, — розповів під час спілкування з представниками ЗМІ новопризначений голова окружної виборчої комісії округу № 179 Олександр Чорний.

Ротації у складі окружної комісії співрозмовник пояснив технічними питаннями, які жодним чином не впливають на її роботу. Відповідно до законодавства, суб’єкти виборчого процесу мають право вносити зміни до дня виборів. Окружна комісія — це незалежний арбітр, який лише стежить, аби все відбувалося в межах закону, — зазначив Олександр Чорний.

 

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page