Суббота , 20 Апрель 2024
На головну / СУСПІЛЬСТВО / Гроші на покупку зарезервовані, або Нові схеми телефонних шахраїв

Гроші на покупку зарезервовані, або Нові схеми телефонних шахраїв

«Оплата з вашої картки на суму 1282,11 грн успішно зарезервована. Довідка телефоном +38(044)360-00-39», — таке дивне повідомлення кореспондентка «Вістей Красноградщини» отримала днями на свій телефон. Допитливість перемогла обережність й змусила набрати запропонований номер. Та діалогу не вийшло.

На іншому боці слухавку довго не брали. Потім схвильований і глухий, наче з підвалу, чоловічий голос нарешті відповів: «Чим я можу вам допомогти?» Каверза у цій ситуації відчувалася відразу. Тож замість просити допомогу, навпаки, запропонувала свою… з поліцією. Співрозмовника така відповідь змусила відразу кинути трубку. Більше на дзвінки номер не відповідав.

Про цю розмову журналістка поінформувала місцевих поліціянтів. Від них отримала підтвердження, що подібні  смс — витівки шахраїв. Разом із тим проконсультувалася, як діяти в такій ситуації.

Отже, за найкраще такі повідомлення взагалі ігнорувати. Інакше, можна випадково розповісти конфіденційну інформацію, — радять правоохоронці. Зазвичай, після вашого запитання про смс, перед вами можуть вибачитися й сказати, що сталася прикра помилка. Аби уникнути такого надалі, попросять уточнити номер вашої банківської карти, термін її дії, ваше ім’я тощо. Потім не питайте, куди з картки поділися гроші. Адже ви самі їх віддали.

Запам’ятайте раз і назавжди — банківські установи не працюють з клієнтами телефоном. Аби вирішити питання, які вас хвилюють,  необхідно безпосередньо звертатися в банк.

Повідомляйте поліцію про подібні спроби шахрайства. Не дозволяйте злодіям обдурити себе та інших.

Про нас Лаптєва Наталія

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page