Пятница , 29 Март 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / Випадків обморожень немає, зате п’яниць багато

Випадків обморожень немає, зате п’яниць багато

З минулого тижня в Україні спостерігається морозна погода. Після тривалого температурного плюсу, навіть падіння  стовпчика терморметра до мінус 10- 15 градусів Цельсія сприймається, як надзвичайна ситуація. Як красноградці відреагували на холод, чи не траплялося ушкоджень частин тіла від впливу низьких температур? Про це кореспондентка видання запитала в місцевих медиків. Їхня відповідь збентежила.

— На щастя обморожень не було, — розповіла старший фельдшер Красноградського відділення Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Ніна Боровська. — Але це скоріше приємна  випадковість. Упродовж вихідних забрали з вулиць кількох громадян у стані сильного алкогольного сп’яніння. Якби вони залишилися надворі трохи довше, наслідки могли бути трагічними.

Середній вік любителів оковитої, яких швидка доправила до приймального відділення центральної районної лікарні, від 20 до 60 та більше років. Найчастіше їх знаходять біля магазинів чи аптек. Нерідко саме тут вони залишаються відразу після вживання міцних напоїв. Добре, що в місті вистачає небайдужих жителів, готових викликати медичну допомогу.

Алкоголь прискорює втрату організмом тепла. Тож є одним з факторів ризику, при якому переохолодження настає швидше. Якщо температура тіла знижується до 17 -25 °С, людина може загинути.

Отже, якщо помітили на землі таких «відпочивальників» не проходьте повз, а відразу телефонуйте «103».

Так само уразливими до низьких температур є діти, люди старшого віку, а також худі, ослаблені, втомлені й голодні. Під час холодної погоди, необхідно носити теплий просторий одяг та взуття, який сприяє нормальній циркуляції крові, — радять медики. Перед виходом із помешкання бажано поїсти, надворі – більше рухатися. Якщо відчуваєте, що замерзли, поверніться до теплого приміщення. Аби зігрітися, випийте чаю або молока, а не кави чи алкоголю. Важливо пам’ятати, що зігріватися необхідно поступово. Виконуйте ці прості рекомендації та бувайте здорові.

Про нас Лаптєва Наталія

Перевірте також

Харків атакували ворожі ракети і шахеди

Про ситуацію на Харківщині на 31 грудня розповів начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page