Четверг , 28 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Виборчий процес народного депутата України в окрузі № 179 стартує 16 січня

Виборчий процес народного депутата України в окрузі № 179 стартує 16 січня

Центральна виборча комісія відповідною постановою затвердила календарний план основних організаційних заходів з підготовки та проведення проміжних виборів нардепа в одномандатному виборчому окрузі № 179. До його складу входять  Красноградський, Зачепилівський, Кегичівський, Сахновщинський, Лозівський райони і місто Лозова.

Згідно з документом, висування кандидатів у народні депутати України політичними партіями відбуватиметься з 16 січня до 3 лютого включно, а шляхом самовисування до 13 лютого. Окружну виборчу комісію належить утворити до 24 січня включно. Подання документів до ЦВК для реєстрації кандидатів у народні обранці триватиме з 16 січня до 13 лютого включно. Завершення реєстрації – 18 лютого.

Затвердити форму, колір і тексту виборчого бюлетеня для голосування в одномандатному окрузі необхідно до 19 лютого. До другого березня включно партії можуть скасувати рішення  щодо реєстрації кандидата в депутати, а також до цієї дати  прийматимуться  письмові заяви кандидатів про відмову балотуватися.

Передвиборча агітація фінішує 0 24-й годині 13 березня. Проведення голосування відбудеться 15 березня з 08.00 до 20.00. Встановлення результатів виборів до 30 березня включно.

З повним текстом календарного плану можна ознайомитися за посиланням https://www.cvk.gov.ua/pls/acts/showcard7a9e.html?id=47689&what=0).

Нагадаємо, необхідність призначити проміжне голосування виникла в зв’язку з достроковим припиненням повноважень нардепа, члена фракції «Слуга народу» Олексія Кучера, який в липні 2019-го на позачергових парламентських виборах був обраний народним депутатом України в окрузі № 179. У листопаді минулого року Олексій Кучер очолив  Харківську обласну державну адміністрацію.

Про нас Лаптєва Наталія

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page